Foto:

Sanering was nodig

Sportpet door Theo van Egmond

Eigenlijk is het helemaal niet verkeerd dat AVV Alphen troosteloos degradeerde uit de tweede klasse. Gewoon opnieuw beginnen met een nieuwe technische staf en een nieuwe groep spelers is de beste optie, dat had iedereen die iets met de club heeft al lange tijd in de gaten. In beide gevallen was er niet meer aan te ontkomen. Van strijden voor de club was bij de meeste spelers al geruime tijd geen sprake meer en de trainer en zijn assistent hadden zelf ook al lang het gevoel of dat ze aan een dood paard liepen te trekken.


Zelfs een teamuitje in Turkije in de winterstop kon de eenheid niet bevorderen. Integendeel zelfs, na dat uitstapje leek het allemaal nog erger geworden te zijn. Van enig teamverband kon geen sprake meer zijn. Dat was niet meer op de rails te krijgen. In de slotfase van de competitie kwamen enkele spelers gewoon niet meer opdagen. Talenten in de selectie, zoals Jan de Lange, stonden een seizoen stil of erger nog; ze gingen er op achteruit. Een totale sanering was nog de enige oplossing.


Voor de nieuwe technische leiding en het bestuur werd het er eigenlijk gemakkelijker op. Een groot aantal spelers vertrok en zo hoefde de nieuwe trainer Rob de Lange zelf geen keuzes te maken. Bram Egberts, Marwan Fennich, Aatif El Bouny, Ahmed Fernane, Mounir El Bouny, Omed Latifi, Mo Yacoubi, Guido Hogeweg, Miquel van der Zouw en op de valreep ook nog Chris Moors en Omar Sharif gaan hun heil elders zoeken. Strik er om en persoonlijk bij de nieuwe club gaan afleveren was de gedachte. Of er een met de overgeblevenen en de paar nieuwkomers een groep van te maken is die simpel in de derde klasse mee kan, is overigens zeer de vraag. Daniël van Leeuwen is na een aantal jaren weer terug en gaat er wel weer een fors aantal inschoppen, maar dan moet hij natuurlijk wel aanvoer krijgen.

De zes nieuwkomers zijn geen namen waarvan op voorhand gezegd kan worden dat die gemakkelijk mee kunnen. Uit het tweede elftal komen enkele spelers die bij gebrek aan anderen al minuten maakten in het eerste elftal, maar vooralsnog geen versterkingen bleken. Maar wellicht dat ze in een wat meer uitgebalanceerd team, zonder spelers die denken dat ze vedetten zijn en daar naar handelen, tot hun recht komen.


Ik denk en hoop dat het onder leiding van de rustige no-nonsense trainer en zijn assistent Marco Parinussa met zijn karakter van nooit opgeven wel gaat lukken om in ieder geval het spelplezier terug te doen krijgen. En nog meer hoop ik dat Jan Ederveen tegen die tijd zo ver hersteld is dat hij daar getuige van kan zijn.

Meer berichten