Sterkhouders Kelvin Hoogendoorn en Vincet Hoogervorst blijven Alphia trouw.
Sterkhouders Kelvin Hoogendoorn en Vincet Hoogervorst blijven Alphia trouw. (Foto: Michael Hofhuis)

Alphia moet het redden in derde klasse

Niet alleen bij de grotere clubs die wat te besteden hebben is het in de overschrijvingsperiode een komen en gaan van spelers, ook bij de kleinere echte dorpsclubs verandert er doorgaans wel het een en ander. Er zijn nog maar weinig clubs waar het altijd betrekkelijk rustig is.

Promovendus Alphia mag zich gelukkig prijzen. De selectie blijft intact. Alleen Mansour El Bernichi hield het voor gezien. Hij gaat een ingang verder en meldde zich aan bij AVV Alphen. Een echte aanwinst is Daniël Buijnink, die geen gelegenheid meer heeft om bij ARC drie keer in de week te trainen. Bij Alphia mag hij af en toe - indien nodig - een training overslaan. Pascal Hellingerwerf van Rohda'76 kan ook nuttig zijn en misschien ook Omar El Sharif wel. Die komt van buurman Alphen.

TAVV handhaafde zich ternauwernood en verwelkomt het grootste talent van Zwammerdam, Donny van der Neut. Daar tegenover staat het vertrek van Yannick Otto (terug naar ARC), Stefan Rijsdam (Be Fair), Danilo Boon (Zevenhoven) en Mike Slottje (RCL). Dat waren voor de club uit Ter Aar best nuttige voetballers.

Het gedegradeerde Nieuwkoop haalde Frank Veelenturf van Bodegraven binnen en Max van der Veer. Hij mocht onlangs een keer meedoen in het eerste van ARC, maar toen hij er een week later niet bij hoefde te zijn hield hij Max het meteen voor gezien.

Koudekerk zag doelman Michael Kneulman en Kevin Veltman naar Woubrugge vertrekken en haalde Sander Schmandt bij Zwammerdam vandaan.

Bij de nieuwe derdeklasser NSV'46 meldden zich Michel Pijpers (Zevenhoven) en Sjoerd Tuithof (Nieuwkoop) zich voor een plaats in de selectie.

Woubrugge vond in Michael Kneulman dus een nieuwe keeper. En dat is nodig ook omdat Sven Tourne voor een plaats onder de lat gaat bij het nieuwe zaterdagteam van Alphense Boys. Jordi Wijhenke van ARC gaat net als Kevin Veltman ook in Woubrugge ballen.

Bij Zevenhoven had de secretaris het aardig druk. Drie spelers stoppen met selectievoetbal en Michel Pijpers verkaste naar NSV'46. Maar liefst negen spelers gaan proberen een aanvulling van de selectie te zijn. Ze komen van Sportief, Nicolaas Boys, TAVV, Nieuwkoop en Altior.

Altior moet zich in de tweede klasse zien te handhaven met nagenoeg dezelfde selectie als waarmee het kampioenschap werd behaald. Tim Heikoop, hij maakte al minuten in het standaardteam van ARC, en Thijs Noordsij van Sportlust'46 kunnen in ieder geval versterkingen zijn.

Bernardus raakte topscorer Alex Illiopolus kwijt aan Voorschoten'97. Of men aan de nieuwkomers heel veel plezier gaat beleven valt nog te bezien. Het betreft GUIDE Hogeweg, Robert Paling, Mo Yacoubi en Chris Moors van AVV Alphen en de Alphianen Rabi El Bouny en Gerard Paling.

Bij Kickers'69 en Nicolaas Boys is nog wel degelijk sprake van clubtrouw. In Leimuiden gebeurde op transfergebied helemaal niets en in Nieuwveen zag men alleen Bart Verlooij naar Zevenhoven vertrekken.

Meer berichten