Rik Suyver (70) is zelf nog actief tennisser en speelde in de jaren zeventig op hoog regionaal niveau.
Rik Suyver (70) is zelf nog actief tennisser en speelde in de jaren zeventig op hoog regionaal niveau. (Foto: )

Rik Suyver beëindigt 42-jarig voorzitterschap bij SAT

Op vrijdag 22 juni heeft Stichting Alphens Tennispark (SAT) in Tenniscentrum Nieuwe Sloot afscheid genomen van haar voorzitter Rik Suyver. In een feestelijke ambiance keken de genodigden terug op de 42-jarige periode waarin Suyver de voorzittershamer hanteerde. Na jaren van omvangrijke uitbreidingen kenmerkten de laatste tien jaar zich door thema's die de sterk veranderende behoeften van racketsporters raakten.

Na een decennium van afnemende ledenaantallen heeft de racketsport in Alphen aan den Rijn de wind weer in de zeilen. En ook met Godard Kloos als nieuw aangetreden voorzitter is Stichting Alphens Tennispark zich bewust van haar faciliterende en koersbepalende rol voor de squash- en tennisverenigingen in Alphen.


Ere-voorzitter

Hoewel de scheidend voorzitter wars is van ceremonieel vertoon, kon hij zich vrijdag niet onttrekken aan alle aandacht voor zijn werk voor de Alphense racketsport. Na mooie woorden van Godard Kloos kreeg Suyver door secretaris Jannette Nieumeijer de titel 'ere-voorzitter' opgespeld. In de beginjaren van zijn voorzitterschap werd tennis steeds populairder.

Suyver praat trots over zijn periode als het gaat om evenementen zoals de World Team Cup in 2014 en de mooie serie futures en challengers op tennispark TEAN. Hij ziet de toewijzing van het NK Tennis aan locatie Nieuwe Sloot komende december daarom ook als mooi compliment voor de inspanningen van SAT.

Meer berichten