Als de studio klaar is met de opmaak, worden de pagina's uitgelegd om te kijken of de kleuren elkaar niet bijten. Een enkele pagina wordt verschoven, waarna het magazine naar de drukker kan.
Als de studio klaar is met de opmaak, worden de pagina's uitgelegd om te kijken of de kleuren elkaar niet bijten. Een enkele pagina wordt verschoven, waarna het magazine naar de drukker kan. (Foto: Anne Steffers)

Zomers genieten met Alphen Magjezien

De journalisten, fotografen, verkoper en studio zijn weer vele weken druk in de weer geweest met het produceren van de nieuwe Alphen Magjezien. Het thema van editie 6 is "Zomers Genieten". In de week van 9 juli valt het nieuwe nummer op de deurmatten in de hele gemeente.

Omdat niet iedereen in de zomer op vakantie gaat, heeft de redactie van Alphen Magjezien voor haar zomereditie gezocht naar dagjes weg en uitjes / tripjes. Natuurlijk bleef zij hiervoor binnen de gemeentegrenzen, zoals Avifauna, Archeon en het Boomkwekerijmuseum in Boskoop, maar zij zette ook een paar stappen buiten de gemeente, richting Leiden en Gouda. Drie uitjes zijn voorzien van een winactie met vrijkaarten, ook zijn er twee kortingscoupons te vinden.

Uniek is de abonnementenactie die Alphen Magjezien met Vogelpark Avifauna opzette. De abonnementen zijn, met een mooie korting, vanaf maandag 9 juli te verkrijgen via www.avifauna.nl/magjezien.


De productie

Het magazine Alphen Magjezien verschijnt acht keer per jaar en bestaat uitsluitend uit artikelen die speciaal voor Magjezien zijn geschreven. Als een editie klaar is, nog niet eens in de brievenbussen ligt, start de voorbereiding voor het nieuwe nummer al. De redactie bekijkt welke artikelen passen bij het thema, zoekt mensen om te interviewen voor de vaste rubrieken en de verkoper gaat de straat op voor (nieuwe) adverteerders. Ook worden puzzels gemaakt, daar prijzen bij gezocht en de redactie probeert win- en lezersacties af te spreken met geïnterviewde organisaties en adverteerders.

Dan is het tijd voor het maken van afspraken en het afnemen van heel veel interviews. De fotografen maken passende foto's, waarna de artikelen geschreven worden. Artikelen die klaar zijn, gaan naar de studio die de pagina's netjes opmaakt.


Lekker eten

Het septembernummer krijgt als thema "Lekker eten". Tegen gereduceerde tarieven kunnen restaurants en lunchrooms, maar ook bakkers, slagers, groenteboeren, supermarkten en keuken- en kookwinkels zichzelf presenteren in dit katern. Informatie is op te vragen via verkoop-alphen@alphen-magjezien.nl.

Om niet enkel achtergrondartikelen te brengen, maar ook actueel te blijven, wordt bijna dagelijks een Magjezien-tje op de website gezet (www.alphen-magjezien.nl/mag-je-zien). Nieuwtjes komen binnen als persberichten via info@alphen-magjezien.nl en Alphen Magjezien heeft een goede samenwerking met Studio Alphen.


Verspreiding en afhalen

Het nieuwe magazine wordt van maandag 9 tot en met vrijdag 13 juli in de hele gemeente bezorgd. Sticker op de brievenbus of woon je afgelegen? De afhaalpunten zijn:

Alphen aan den Rijn: Gemeentehuis; Primera Baronie; Haasbeek Herenhof
Boskoop: Primera Groenendijk
Hazerswoude-Dorp: Trendie Wendie
Koudekerk aan den Rijn: AH Prins Bernhardstraat


Jouw mening

Om het magazine (nog) aantrekkelijker te maken, is een vragenlijst opgesteld die de meningen van lezers peilt. Deze lijst is in te vullen op alphen-magjezien.nl/reageer

Meer berichten