Een beetje verlegen maar stralend komt Jasper Folkers van basisschool De Wereldwijzer naar voren om de prijs te ontvangen.
Een beetje verlegen maar stralend komt Jasper Folkers van basisschool De Wereldwijzer naar voren om de prijs te ontvangen. (Foto: )

Jasper is winnaar van schrijfwedstrijd Emma

"Er waren verhalen waar veel fantasie in werd gebruikt, er waren grappige verhalen, verdrietige en spannende verhalen. Na heel lang denken en overleggen hebben we gekozen voor het verhaal van Jasper. Dit verhaal is goed doordat het een echt begin, middenstuk en eind heeft. Daarnaast is het ook nog eens spannend," vertelt Gerard van Gemert aan juf Marianne.


Dit gebeurde op vrijdagochtend 29 juni in groep 5 van juf Marianne op basisschool De Wereldwijzer. Er volgt veel applaus en gejuich. Een beetje verlegen maar stralend komt Jasper Folkers naar voren om de prijs uit handen van Gerard te krijgen. "Je hebt het boek 'Ronja de Roversdochter' van een wereldberoemde schrijfster gewonnen en het boek 'De Witte Stip' van een nog veel beroemdere schrijver!", zegt de auteur met een dikke knipoog.

En dan is er ook nog een prijs voor die andere juf van groep 5, juf Angelie. Zij was zo enthousiast over de wedstrijd dat zij deze koppelde aan een schrijfopdracht voor de klas. Voor dit enthousiasme en haar creativiteit kreeg zij het boek 'Het geheim van de beschermengel' met een persoonlijke boodschap van de schrijver: "Wie schrijven stimuleert, moet af en toe ook lezen". De reactie van de kinderen in de klas was direct: "Juf, juf, juf ga je voorlezen?!"

De wedstrijd was een initiatief van Kinderzwerfboek om te vieren dat in mei het 15e KinderzwerfboekStation in de regio werd geopend: KinderzwerfboekStation Gemeentehuis Alphen aan den Rijn.

Meer berichten