Groep 8 van basisschool Samen op Weg heeft een heleboel samen meegemaakt de afgelopen jaren!
Groep 8 van basisschool Samen op Weg heeft een heleboel samen meegemaakt de afgelopen jaren! (Foto: )

'Hallo allemaal!' door Samen op Weg

Wij zijn groep 8 van basisschool Samen op Weg. We zitten in combinatieklas 7/8. De klas bestaat uit 32 kinderen. Groep 8 heeft 13 kinderen en groep 7 heeft 19 kinderen. We zijn een hele hechte groep met drie fantastische juffen. Wat zo fantastisch is aan onze groep, is dat we met de hele groep kunnen opschieten en dat iedereen voor elkaar opkomt.


We zijn de laatste weken nog hechter geworden. Misschien omdat we nu pas beseffen, dat we echt bijna klaar zijn met de basisschool. We zijn vanaf kleuter tot nu (begin puber) met elkaar opgegroeid.


Gaaf kamp

Het meest gave wat met elkaar hebben gedaan was het kamp. We deden daar allerlei leuke spellen, roosterden broodjes en marshmallows boven het kampvuur, organiseerden een bonte avond en keken in het donker film in een zelfgemaakte buitenbioscoop.


Luizenmoeder

Wij hebben de meest unieke musical ooit, want onze musical is … De Luizenmoeder! Onze juffen hebben, samen met drie moeders, de musical geschreven. Geweldig toch?! Met een ietsjes gespannen juf Ank, Anton, de directeur die alles niet altijd even serieus neemt, een oude knorrige juf Helma, verliefde Nancy, conciërge Volkert, de ouders Hannah, Mel en Kim, Walter, Kenneth en Karel, bovenschools directeur Pjotr en inspectrice Agnes.


Uitvoering

Met de musical sluiten we groep 7 natuurlijk niet buiten, want zij doen ook lekker mee. We zijn nog niet zo erg zenuwachtig, omdat wij vorig jaar met de vorige groep 8 mee mochten doen. We hebben dus ervaring.

Maandag 9 juli voeren we de musical op. 's Middags voor de andere kinderen van de school en oud-leerlingen. 's Avonds voor onze ouders en familieleden. Voor de musical hebben we zelfs een echt podium aangeschaft om het helemaal professioneel te laten lijken. En dat is ook aardig gelukt. De zoon van de juf heeft zelfs nieuwe spullen voor de verlichting gekocht. Zo cool vond hij het!

De dag na de musical hebben we een high tea. En na de high tea moeten we van school en dat is jammer. Maar je maakt ook een nieuwe start en dat is ook super fijn!


Middelbare school

We hebben allemaal heel erg veel zin in de middelbare school. Sommige kinderen komen in de klas bij vrienden. Andere kinderen komen bij onbekende kinderen in de klas. De middelbare school is natuurlijk heel erg anders dan de basisschool. Je moet van lokaal naar lokaal en je hebt steeds een andere docent. Die docenten moet je dan met hun achternaam aanspreken. Nu zeggen we gewoon: 'Juf, wilt u even komen?' Op de middelbare school zeg je: 'Meneer/Mevrouw ... , mag ik wat vragen?'


Traantjes

Waar we niet naar uitkijken is het huiswerk. Maar dat is ook wel logisch. Niemand heeft zin in zo veel vakken huiswerk per dag. Wij zullen wel een paar traantjes weg moeten pinken tijdens het afscheid, na de high tea. Maar één ding zullen wij nooit vergeten en dat is elkaar!


Ook in de krant?
Ook met jouw groep 8 in de krant? Stuur jullie verhaal met een leuke foto naar:
redactie.anb@persgroep.nl

Meer berichten