Foto: PR

Alphens top turntalent Ghizlane Barraki Nederlands Kampioen op vloer en sprong in de Eredivisie Jeugd!

De Alphense Ghizlane Barraki is een 12- jarig meisje dat bij SV Pax in Hoofddorp 29 uur in de week turnt op het hoogste niveau!

Afgelopen november 2017 mocht zij een promotiewedstrijd doen om dit seizoen mee te doen in de Eredivisie Jeugd. Door haar prestaties mocht zij vervolgens deelnemen aan een hogere leeftijdscategorie. Haar trainer had dit juist ingeschat. De afgelopen drie kwalificatiewedstrijden heeft ze op maar liefst vier toestelfinales een tweede plek behaald.

In het weekend van 23 en 24 juni was dan het moment. De finale van de Bondskampioenschappen en toestelfinales vond plaats in het Sportpaleis in Ahoy! Naast Epke Zonderland en Sanne Wevers mocht zij schitteren in dit prachtige sportpaleis en behaalde fantastische resultaten.

Ze is met meerkamp derde geworden van Nederland en is Nederlands Kampioen geworden op vloer en sprong. Alsof dit nog niet genoeg is, heeft ze zilver behaald op het onderdeel brug.

Ghizlane had zich ook gekwalificeerd om met vijf andere meiden Nederland te vertegenwoordigen tijdens een interland in Frankrijk. Afgelopen weekend 29 juni tot en met 1 juli heeft iedereen goed gepresteerd! Uiteindelijk werden de punten bij elkaar opgeteld en behaalde de groep een derde plaats. Het was een prachtige ervaring om naast twee sterke teams uit Frankrijk en Duitsland op het podium te staan.

Het seizoen zal Ghizlane in Italië afsluiten. Zij heeft daar een tiendaags trainingskamp. Hier zal ze samen met andere meiden en trainers uit verschillende landen trainen. Hier is zij speciaal door de KNGU voor gevraagd. Alles staat in teken van haar Olympische droom in 2024. Ghizlane zoekt hiervoor sponsoren. Mocht u haar willen steunen om haar Olympische droom te behalen, dan kunt u haar vinden via sport.talentboek.nl.

Meer berichten