Logo alphensnieuwsblad.nl


Alphen heeft sinds jaren weer een goede keeper. Rick de Vries blijft gelukkig.
Alphen heeft sinds jaren weer een goede keeper. Rick de Vries blijft gelukkig. (Foto: W.Verel)

Voetballers wisselen weer massaal

De clubs weten sinds 16 juni weer waar ze aan toe zijn. Een groot aantal spelers veranderde weer van omgeving. Ze gingen op zoek naar een hoger acterend team, een trainer die ze beter begrijpt of naar een gunstiger uitziend financieel plaatje. Hoewel dat laatste nagenoeg altijd ontkend wordt.


Dat er hier en daar op amateurniveau ook in de regio Alphen best nog een paar stuivers te verdienen zijn is wel duidelijk. Zo gingen de Alphense Boys-spelers Ian Quak en Lorenzo van den Berg naar Be Fair, waar zich ook meldde Stefan Rijsdam van TAVV en het voormalige Boys-talent Rayvano Salhutero na een jaar Jodan Boys. In Waddinxveen is kennelijk meer te verdienen dan een aantal consumptiebonnen.
Bij Alphense Boys loopt heel veel talent rond, maar in de Hoofdklasse red je het niet met alleen jongelui. Daarom ging de club op jacht en kwam terug met Younes Emaangoun (via ARC een tijdje Nootdorp), Kenneth Duah (Quick Boys), Jeremy Agyemang (Leonidas), Niklas Blesgraaf (FC Twente), Lilinho Martins (Alsmeer) en Boris Zanoli (FC'34). De eigen idenditeit van de Boys krijgt hiervan toch weer een tikkie.


ARC denkt zich ook versterkt te hebben en wel met Richard Bakker (Voorschoten'97 zaterdag, daarvoor MMO), Jeroen Borsboom (Noordwijk), Lionel Frederik (JOS/Watergraafsmeer) en Cas Knoester (Sportlust'46). Laatstgenoemde is via Feyenoord, Rijnsburgse Boys en Sportlust terug bij waar hij ooit begon, maar heeft heel lang niet gevoetbald vanwege een blessure.
De Racing zag Daniel Buijnink vertrekken naar Alphia waar men ongetwijfeld heel blij met hem is. Valentijn Oudijk zag kennelijk ook geen kansen meer bij ARC en Max van der Veer al helemaal niet. Hij had geen geduld om te wachten, maar soms denken spelers beter te zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Hij verkast naar Nieuwkoop.


Aarlanderveen lijkt er opnieuw sterker op geworden te zijn. Alleen Kafel Voorn vertrok (naar VEP), maar Bram Egberts (Alphen), Reau Waandels (club uit België), Fahri Margoun (Jodan Boys) en de ARC'ers Brian de Heer en Valentijn Oudijk meldden zich bij Arjen Linstra en Henk van Hof.


Alphen zag maar liefst twaalf spelers (waarvan twee gestopt) vertrekken, maar er is daar geen traan om gevallen. Zes onbekende nieuwkomers moeten de selectie aanvullen en het zal lastig genoeg gaan worden daar. Rob de Lange is de nieuwe trainer. Hij neemt vriend Marco Parinussa mee als assistent.


Zwammerdam zag topscorer Daniël van Leeuwen na een jaar al weer weggaan. Hij gaat zijn trainer Rob de Lange achterna en gaat weer voetballen voor AVV Alphen waar hij er in het verleden al heel wat inschopte. Talent Donny van der Neut wil hogerop gaan spelen en koos voor TAVV. Sander Schmandt komt op de ledenlijst van het gedegradeerde Koudekerk. Martijn Bakker, afkomstig van het sportief gezien nagenoeg failliete Bodegraven, is de enige nieuweling.


Deel twee

Volgende week komen de andere clubs uit ons verschijningsgebied aan de beurt.

Meer berichten

Shopbox