De Nederlandse waterpolomannen spelen in de aanloop naar het EK in Barcelona twee oefeninterlands tegen Georgië.
De Nederlandse waterpolomannen spelen in de aanloop naar het EK in Barcelona twee oefeninterlands tegen Georgië. (Foto: Orange Pictures)

Elkaar beter maken via oefenwedstrijden "Elkaar beter maken via deze oefenwedstrijd waterpolo"

door Simone Edelman

Waterpolo in twee oefeninterlands

De Nederlandse waterpolomannen spelen in de aanloop naar het EK in Barcelona twee oefeninterlands tegen Georgië. Op donderdag 28 juni is de ploeg van bondscoach Robin van Galen te gast bij BZ&PC in De Kuil te Bodegraven. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur en de entree bedraagt 5 euro (inclusief consumptie).

Alphen aan den Rijn - Deze week speelt het Nederlands team niet alleen de interland tegen Georgië, maar wordt er ook vier dagen lang samen met het Georgische team getraind.

Trainen met de tegenstander, hoe gaat dat er aan toe? Sportief, als we bondscoach Robin van Galen ernaar vragen. ''Beide teams hebben hetzelfde doel. We willen de puntjes op de i zetten voor het Europees Kampioenschap 14 t/m 28 juli. Je hebt een tegenstander nodig om tegen te oefenen en zo elkaar beter te maken.''

Open lucht

Aangezien het EK in Barcelona in de buitenlucht wordt gespeeld, staan er voor het Nederlands team bewust oefenwedstrijden in een buitenzwembad op het programma. Van Galen: "We zoeken nadrukkelijk de 'open lucht' op. En dan is zwembad De Kuil in Bodegraven een prima locatie."

Waterpolocultuur

Dat er veel spelers uit de buurt komen is misschien geen toeval. Zowel Gouda als Alphen aan den Rijn kent een sterke waterpolocultuur. Er wordt daarom veel belangstelling van sportliefhebbers verwacht voor de oefeninterland. '

'De weersvoorspelling voor volgende week ziet er goed uit. Dat is bij een buitenwedstrijd natuurlijk ideaal. Het belooft een mooie wedstrijd te worden tegen een geduchte tegenstander.''

Want Nederland en Georgië zijn aan elkaar gewaagd. Zo wist Oranje op het laatste EK in Belgrado pas na een bloedstollende penaltyserie te winnen van Georgië.

Meer berichten