Marja: "Het is echt dankbaar werk. De dieren zijn fantastisch en die willen we graag aandacht geven." Stichting Alphense Kinderboerderijen zoekt vooral extra krachten in het weekend voor Boskoop.
Marja: "Het is echt dankbaar werk. De dieren zijn fantastisch en die willen we graag aandacht geven." Stichting Alphense Kinderboerderijen zoekt vooral extra krachten in het weekend voor Boskoop. (Foto: )

Cheque Zomerspektakel voor kinderboerderijen

Medewerkers van Stichting Alphense Kinderboerderijen ontvingen afgelopen woensdag uit handen van Stanley de Looze, bestuursvoorzitter Zomerspektakel aan het Meer, het fantastische bedrag van 6.230 euro. "Echt geweldig om te zien hoe blij iedereen hiermee is. Hartverwarmend. Daar doen we het voor", vertelt Stanley trots.

Stanley: "Tijdens de allereerste editie van het Zomerspektakel is geld geven aan een goed doel eigenlijk per toeval ontstaan. Indertijd was dat Kika. Vanaf dat moment hebben we dit iedere editie gedaan. We leggen per verkocht toegangsticket 1 euro opzij voor het goede doel. Met het toenemen van het aantal bezoekers groeide ook het bedrag en zo kunnen we geld schenken aan twee goede doelen."
"Naast onze eigen voorkeur helpt het Alphense publiek ons met het maken van een keuze. Dit jaar stemde het publiek massaal op 'Ik kook voor jou'. Wij wilden zelf graag de Stichting Alphense Kinderboerderij helpen. Door lokale doelen met vrijwilligers te steunen, maakt dat we ons echt betrokken voelen."


Volgens Marja Dieho, één van de weinige vaste krachten, is het geldbedrag meer dan welkom. "We willen heel graag de konijnenhokken in Zegersloot en Boskoop voorzien van een buitenverblijf met uitloop voor de konijnen. Hiermee kunnen we hun natuurlijke gedrag beter stimuleren. Daarnaast is een nieuw onderkomen op het Bospark voor ons varken Fien noodzakelijk. Ze staat echt in een te klein hok. We zijn ontzettend blij met dit mooie bedrag."


Hulp gevraagd

Dieren goed verzorgen kost veel tijd en geld, het gaat gewoon door. Marja: "We kunnen altijd extra handjes gebruiken om te voeren, te mesten, toezicht te houden op bezoekers en de drie kinderboerderijen netjes te houden. De medewerkers werken vanuit hun passie, maar kunnen de hoeveelheid werk niet aan." Ze zoeken vooral extra krachten in het weekend voor Boskoop. Marja: "We kunnen alle hulp goed gebruiken."

Meer berichten