Foto:

Best jammer

Sportpet door Theo van Egmond


Toch nog even terugkomen op ARC. Omdat het gewoon zo doodzonde is dat van Brielle werd verloren. Het ging de laatste weken juist weer zo goed. En uitgerekend op de dag dat het er echt om ging stelde de ploeg zo teleur en bleek bijna niemand tegen de druk bestand. Eigenlijk waren er maar twee die het koppie er wel bijhielden en niet door de mand vielen.

Een daarvan was nota bene Stefan den Horder, door mij steevast een zeer beperkte voetballer genoemd. Dat zal ik nooit meer zeggen, hij begreep waarom het tegen Brielle ging. En merkwaardig genoeg ook Daniel Buijnink die in de afgelopen voetbaljaargang zijn plaats was kwijtgeraakt.

Verder haalde niemand zijn hoge niveau van de achterliggende tijd. Zelfs een doorgaans zo onverstoorbare voetballer als Huib Oversloot was het helemaal kwijt. Nooit laat hij zich inpakken door een opponent, voetbal altijd gewoon verder, maar liet zich nu ook intimideren. Bovendien koos hij in dit duel veel te vaak voor de aanval, terwijl zijn directe tegenstander een razendsnelle behendige aanvaller was.

Eigenlijk had trainer Mark Evers hem wat dat betreft tot de orde moeten roepen. Machiel van Maarseveen, het hele seizoen verrassend sterk en koel en zeer ervaren toch, had het helemaal niet. En ook de altijd zo veel rust uitstralende Derek Prins werd tegen het einde van de wedstrijd zenuwachtig. Ook iemand als keeper Aron Balk was niet de degelijke poortwachter van de eerdere wedstrijden.

Jongeling Thomas Lamberts leek aanvankelijk heel aardig mee te kunnen, maar hij kon dat helaas door een blessure niet erg lang laten zien. Op het middenveld lopen te veel spelers die denken beter te zijn dan ze daadwerkelijk zijn en haalden ook niet alles uit de kast.

Jammer dat Daan van Leeuwen negentig minuten op de bank moest zitten. Als je er in slaagt om in zo'n wedstrijd drie keer te scoren mag je eigenlijk niet verliezen. Maar als je vier goals tegen krijgt, bijna allemaal door niet vastberaden te verdedigen, mag je ook eigenlijk niet winnen. Veel beter voetballen, het is leuk, maar voetbal is gelukkig geen jurysport, de ploeg die de meeste goals maakt is de winnaar. Best een simpele en logische regel eigenlijk.

Het was een verassend en mooi seizoen, maar na negen punten voorsprong weggegeven te hebben en de nacompetitie meteen al hebben moeten verlaten is het gekke seizoen eigenlijk alsnog mislukt. Best jammer!

Meer berichten


Shopbox