N11 twee weekenden deels afgesloten

De N11 is aankomend weekend afgesloten in beide richtingen vanaf het bedrijventerrein bij Zoeterwoude tot aan de container terminal (N207) bij Alphen aan den Rijn. De onderhoudswerkzaamheden starten vrijdag 15 juni 21.00 uur tot en met zondag 17 juni 08.00 uur. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en een langere reistijd van maximaal 30 minuten.

Bundeling van werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten onder andere maaiwerkzaamheden en onderhoud aan bebording, markeringen, asfalt, geleiderail en verlichting. Ook vervangt Rijkswaterstaat alle bewegwijzeringsborden op de N11. De N11 is een rijksweg zonder vluchtstrook en met weinig verlichting. Als gevolg hiervan moeten er veel afzettingen worden geplaatst waarbij vaker veel hinder ontstaat voor weggebruikers. Omdat de werkzaamheden ondanks de afzettingen risicovol blijven voor zowel de werknemers als de weggebruikers, wordt de N11 op dit traject tijdens de werkzaamheden afgesloten. Door de weg twee keer af te sluiten minimaliseren wij ook de hinder voor de weggebruiker. Voorheen werkte Rijkswaterstaat vaak in de weekenden aan de N11.

Nieuwe bewegwijzering

De borden langs de N11 krijgen nieuwe afritnummers en deels andere bewegwijzering. De afritnummering zal dan vanuit Utrecht komende na knooppunt Bodegraven in het verlengde van de afritnummering op de A12 beginnen bij nummer 12, en dan aflopen tot nummer 6 bij Zoeterwoude-Rijndijk. Daar sluit de afritnummering ook aan op die van de A4. Bewegwijzering is ontzettend belangrijk voor veilig verkeer. De afritnummering op de N11 voldoet niet aan de huidige richtlijnen. Doortrekking van de huidige afritnummering zal met name bij Bodegraven kunnen leiden tot een onlogische en gevaarlijke situatie op de weg.

Omleidingen

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4 en A12. Het regionale verkeer wordt omgeleid via de N207 en N209. Het industrieterrein bij Zoeterwoude (Heineken) blijft bereikbaar vanaf de A4. Alphen aan den Rijn en Alpherium blijven bereikbaar vanaf de A12. Hulpdiensten kunnen gebruik maken van de N11.

Werkzaamheden 22-24 juni

In het weekend van 22 juni 21:00 uur tot en met zondag 24 juni 04:00 uur is de N11 afgesloten in beide richtingen tussen container terminal (N207) tot en met de aansluiting met de A12 bij Bodegraven. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4 en A12. Het regionale verkeer wordt omgeleid via de N207 en N209. Alphen aan de Rijn blijft bereikbaar vanaf de A4.

Meer berichten


Shopbox