Foto:

Korendag!

Zaterdag 9 juni jl werd op Vrije School Ridderspoor de 26e editie van de Vrije School Korendag gehouden. Zo'n 110 zangers en zangeressen van zeven koren verbonden aan Vrije Scholen uit de wijde omgeving brachten kleurrijke nummers uit hun eigen repertoire ten gehore. Het thema van de dag was 'De Seizoenen'. Het interireur van de school was voor de gelegenheid prachtig versierd met een grote hoeveelheid zomerbloemen. Na een uitgebreide gezamenlijke stem opwarming op het plein van de school trad het 'thuiskoor' Vocaal Ensemble Korenbloem olv dirigente Christina Völtl als eerste op. De zeven liederen werden met enthousiasme ontvangen. Het optreden van Korenbloem werd afgesloten met het ludieke nummer 'Bei mir bist du schoen'. Naast de individuele optredens was er ruimte voor samenzang van met name Afrikaanse liederen.

De vier seizoenen werden in een veelvoud van talen bezongen: oa Nederlands, Engels, Frans, Hebreeuws, Spaans en Hongaars. Tussen de optredens door werden de zangers verwend met zelf gemaakte baksels. Ook was er een heerlijke biologische, vegetarische, glutenvrije lunch van Healthy and Joy om de trek te stillen. De Vrije School Tiel neemt volgend jaar het stokje over door de Korendag te organiseren.

Heb je ook zin om bij Korenbloem te komen zingen? Dat kan! In alle stemgroepen is nog ruimte. Voor meer informatie: http://vocaalensemble-korenbloem.nl.

Meer berichten


Shopbox