Zwemmen voor mensen met dementie van start in zwembad De Hoorn

Op 21 juni kunnen mensen met (een vermoeden van) dementie van 13.00 uur tot 14.45 uur een proefles volgen in Zwembad De Hoorn. Vanaf september vindt deze activiteit elke eerste en derde donderdag van de maand plaats. Tom in de buurt, Alphen beweegt en De Thermen2 organiseren de nieuwe lessen voor deze groep mensen, waarin oefeningen worden gegeven maar ook lekker vrij zwemmen centraal staat.

De Thermen2 is blij om deze doelgroep te kunnen faciliteren. Edith van Riessen van De Thermen2: "De ervaring leert dat zwemmen voor mensen met een dementie een positieve uitwerking heeft op de gezondheid, daarnaast werkt het heel ontspannend." De samenwerkende partijen zorgen voor begeleiding en ondersteuning bij omkleden, zwemmen en toezicht. De kosten voor deze activiteit bedragen 10 euro, incl. begeleider/mantelzorger en koffie/of thee.
Aanmelden Geïnteresseerden of mensen die gebruik willen maken van extra begeleiding of vervoer kunnen contact opnemen met Annemiek De Bruijn, wijkcoach Tom Team West via 0620138757. Aanmelden voor 18 juni.

Meer berichten


Shopbox