Foto:

Barbara Wielders debuteert met kinderboek vol avonturen van haar paarden Boris en Broes

Barbara Wielders is leerkracht op een basisschool in Alphen aan den Rijn en in haar vrije tijd beginnend paardeneigenaar. Boris en Broes zijn haar grote viervoeters die haar regelmatig de haren uit de wilde krullenbol doen trekken. Aan de kinderen in haar klas vertelt ze vaak over haar paarden. Zo kwam ze op het idee om die verhalen te bundelen in een boek met kindercolumns: korte verhalen met vrolijke cartoons van de hand van Annelies Touw. Op 6 juni werd het boek gepresenteerd met een meet&greet met de échte Boris & Broes.

Barbara Wielders kreeg het idee om haar belevissen met Boris en Broes vast te leggen, toen ze merkte dat de kinderen in haar klas niet alleen aan haar lippen hingen, maar zelfs geïnspireerd raakten nog veel meer te doen. Van geknutselde Sinterklaas-surprises tot gehaakte speelgoedbeesten en kleurplaten: de twee paarden en vooral hun ondeugende avonturen maken veel los bij haar publiek.

Barbara Wielders: ,,Vriendschap, ruzie, mislukkingen, ontdekkingen, er gebeurt van alles tussen mijn twee paarden. Kinderen herkennen veel uit hun eigen leven in de verhalen. Een belangrijke onderstroom is wat mij betreft de acceptatie van jezelf en de ander, en dat je niet altijd binnen de lijntjes hoeft te kleuren of in een hokje hoeft te passen. Dat laatste kan mij binnen ons onderwijssysteem wel eens irriteren.”

Het boek ‘De avonturen van Boris en Broes’ is geschikt om voor te lezen aan peuters en kleuters, maar ook als eerste leesboek voor oudere kinderen. ,,De tekeningen van Annelies zijn ontzettend grappig en echt een extra bij de verhalen. Ik lig zelf nog steeds in een deuk om de kippen die ze erbij verzonnen heeft. Ook kinderen die nog niet zo makkelijk lezen hebben er een leuk boek aan. Niet elk jong kind is meteen toe aan lange verhalen.


Op woensdag 6 juni was de feestelijke presentatie van het boek met onder andere een ‘meet & greet’ met de echte Boris en Broes en ‘juf Barrie’, zoals Barbara Wielders in het boek heet. Kinderen konden een rondje rijden op de paarden, er was een enorme taart met de afbeeldingen van de paarden erop en Broes onthulde de nieuwe boeken met zijn eigen verzonnen truc (het openen van de voerton met zijn mond....).

Het kinderboek 'De avonturen van Boris & Broes' is te bestellen via www.boris-en-broes.nl. Inmiddels er ook een kleurboek van Boris en Broes verkrijgbaar.

Meer berichten


Shopbox