Foto:

Bouw van de Lupinehof officieel gestart!

Wethouder Han de Jager heeft vanmiddag, met de onthulling van het bouwbord aan de Lupinesingel 19, het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van de Lupinehof. De initiatiefnemers van het Gezondheidscentrum, wat zich op de begane grond en de eerste verdieping gaat vestigen, waren in grote getalen aanwezig.

"We ontwikkelen en bouwen een gezondheidscentrum dat past bij Alphen en waar de zorgverleners hun cliënten op een huiselijke en vertrouwde manier kunnen behandelen. Alle zorgverleners in één gebouw geeft diverse voordelen zowel voor de gebruikers als de cliënten." aldus de ontwikkelaar van het project Michiel Wijnen van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed.

De Lupinehof is een combinatiegebouw midden in de wijk, waar wonen en zorg samenkomen. Het wordt een modern en warm gebouw, voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van gezondheidszorg. Het gebouw bestaat uit 4 lagen. De woningen op de 2e en 3e verdieping hebben een eigen opgang en bergingsfaciliteiten. Ze zijn vrij verhuurbaar en staan los van het gezondheidscentrum.

"De bouw van Lupinehof voegt veel toe aan de kwaliteit van zorg in de wijk. Het is prettig voor wijkbewoners als zorgvoorzieningen in de buurt zijn, waardoor ouderen wellicht langer thuis kunnen blijven wonen," aldus wethouder Han de Jager.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van het gezondheidscentrum zijn: Huisartsenpraktijk Lupine, Apotheek Ridderveld, Verloskundig praktijk Wereldkind, Podotherapie Rondom en Fysio Alphen.

In zijn welkomstwoord benoemt huisarts Leo Nijessen de samenwerking tussen deze partijen expliciet: "De Lupinehof wordt een loket voor heel veel goede zorg. Wij kijken uit naar de samenwerking om de zorg voor de patiënten nog beter te maken".

Het multidisciplinair gezondheidscentrum ligt aan de Lupinesingel in een parkachtige omgeving en is voorzien van uitstekende parkeervoorzieningen.

Meer berichten


Shopbox