Trainer Dennis werd op zijn verjaardag verwelkomd door een haag van skaters!
Trainer Dennis werd op zijn verjaardag verwelkomd door een haag van skaters! (Foto: M Kleijbeuker)

Schaatsclub organiseert eerste inline skatekamp voor de jeugd

STC De Rijnstreek, de Alphense schaatsclub, organiseerde afgelopen weekeinde voor het eerst een zomerjeugdkamp voor de pupillen. In de avond werd druk gewerkt aan het maken van lampionnen om in het pikkedonker en in pyjama, een lampionnenoptocht te maken over de skeelerbaan. Na het skeeleren was het tijd voor een kampverhaal.Op zaterdagmorgen was het tijd voor een lekkere skeeler training.

De jonge sporters werden op vrijdagmiddag welkom geheten op het terrein van de club aan de Amerikalaan. Daar stond een enorme legertent opgesteld met een flink aantal kleinere tenten er omheen. Het clubgebouw was versierd en de kinderen konden bij aankomst meteen kwartier maken. Nadat iedereen een plekje had gevonden werden er spelletjes gespeeld en was het al snel tijd voor het avondeten. In de avond werd er vervolgens druk gewerkt aan het maken van lampionnen om in het pikkedonker en in pyjama, een lampionnenoptocht te maken over de skeelerbaan. Na het skeeleren was het tijd voor een kampverhaal.

Op zaterdagmorgen vond iedereen natuurlijk uitgeslapen zijn weg naar de ontbijttafel en was het tijd voor een lekkere skeelertraining. Het was afgelopen weekeinde ideaal weer en dus kon de lunch weer lekker buiten genoten worden. In de middag was er nog een droogtraining en werd het kamp afgesloten met een stormbaan voor kinderen en ouders!

Voor de eerste keer is het natuurlijk heel spannend om zo'n evenement voor jonge kinderen te organiseren, aldus Miranda Kleijbeuker, bestuurslid van de vereniging. Gelukkig hebben we wel een hoop ervaring met andere evenementen en de ouders die ons verder ondersteunen waren geweldig! Ook Pieter Kalshoven, voorzitter van de vereniging, blikt heel tevreden terug op dit weekeinde. Door de vele helpende handen was het een succes! En als je zomaar 65 kinderen op zo'n activiteit mag verwelkomen zegt dat heel veel over het succes van de vereniging en de sport!

Eind juni vindt er weer een trainingskamp plaats. Dan verplaatst de vereniging zich richting Heerenveen om daar op het mooiste en warmste ijs van de wereld te schaatsen!

Meer berichten


Shopbox