Deelnemer Roel Vernooy balanceert op de spriet.
Deelnemer Roel Vernooy balanceert op de spriet. (Foto: )

16e sprietloop

De zestiende editie van het traditionele Sprietlopen over de Drecht op zaterdag 9 juni in Leimuiden was een hoogtepunt. Ruim 150 deelnemers, stralend zomerweer en een uitstekende sfeer. De kersverse wethouder Petra van der Wereld gaf het startsein. Ruim 40 koppels maakten als duolopers de oversteek.

Niet minder dan 40 koppels hadden zich voor dit populaire onderdeel ingeschreven. Bij de duoloop steken twee deelnemers tegelijk via twee sprieten de Drecht over. Ze houden allebei het uiteinde van een touw vast en mogen dat niet loslaten. De presentatie was dit jaar niet in handen van de vaste spreaker van het evenement Aad van der Hoorn.Hij was verhinderd. Zijn plek werd ingenomen door de zussen Ellen Lodewijk-Ubink en Sharon van Haaster-Ubink. Beide lid van het Oranje Comité Leimuiden.

Wedstrijd

De wedstrijd (droog over komen) werd dit jaar bij de meisjes gewonnen door Debbie van der Zee uit Leimuiden, ook de winnares van talloze voorgaande edities. Bij de jongens werd de wedstrijd gewonnen door de Yoep Rijkelijkhuizen. Bij de nieuwe categorie dames en heren 15-24 jaar ging de wisselspriet naar Wouter Bos uit Leimuiden en in de categorie dames en heren 25+ was het Roos van der Zwaan uit Leimuiden die met het goud naar huis. De Duoloop werd gewonnen door Maud van Haaster en Debbie van der Zee.

Originaliteit

De jury bestond dit jaar uit de wedstrijdleiders. Deze jury beoordeelde de deelnemers wat betreft de originaliteit van hun uitmonstering. De twee originaliteitsprijzen gingen dit jaar naar Pien Boere die de spriet overstak in kleding die op een zomerfestival ook niet zou misstaan en de vriendinnen Lisanne van der Velde en Pip de Vries die als bruidsmeisjes waren verkleed. Merel en haar vader Boy Kiebert kregen de pechprijs. Tijdens de duoloop kwamen ze droog over maar vader Boy gleed op het laatste moment uit en landde met zijn voet in het water en dat mag niet.

Meer berichten


Shopbox