Foto: R. Honig

Tafeltennisthriller voor Evelien van Dam

Op zaterdag 2 juni is Evelien van Dam van tafeltennisvereniging ATTC Nederlands kampioen Paratafeltennis geworden in de vierde klasse (enkelspel).


Het Nederlands Kampioenschap voor paratafeltennissers streek voor de tweede opeenvolgende keer neer in het Topsportcentrum Rotterdam. Met een record aantal van 116 deelnemers en een mooie ambiance werd het een zeer geslaagde dag. Bij het paratafeltennis wordt in het enkelspel onderscheid gemaakt tussen rolstoelers (letter R) en lopers (letter L).

Evelien van Dam kwam in het enkelspel uit in de vierde klasse L met veertien andere deelnemers en had een vliegende start. Met overmacht won ze alle wedstrijden in de poule - zonder een game te verliezen!


Het vervolg van het toernooi was een ware thriller. In de kwartfinale trof ze de als nummer twee geplaatste Melanie Vullings (Megacles uit Weert). Evelien verloor de eerste twee games (7-11 en 11-13), maar wist door kalm te blijven spelen de volgende drie games te winnen (11-6, 11-3 en 11-5).

Met deze 3-2 overwinning op zak moest zij het in de halve finale opnemen tegen de grote favoriet Mark Alberti (Hotak ’68 uit Hoogerheide). In een werkelijk adembenemende wedstrijd (5-11, 11-7, 7-11, 11-8 en 11-9) overtrof de mentaal zeer sterke Evelien zichzelf en wist daardoor de finale te bereiken.


Daarin nam ze het op tegen Thomas Kos (DOING uit Zoetermeer). Ook dit was een ware uitputtingsslag. Maar met de goede coaching van haar trainer Erik Ettema wist ze de finale te winnen met 3-2 (11-8, 11-13, 11-7, 8-11 en 11-8).


De prijzen werden uitgereikt door voormalig paralympisch kampioene Jolanda Paardekam. Alle kampioenen van het NK Paratafeltennis hebben tevens een uitnodiging gekregen voor de Kampioenendag van de Dirk Kuyt Foundation in Katwijk. Op 16 juni zullen ze daar (nogmaals) gehuldigd worden. En laat Evelien nu juist een enorme fan van Dirk Kuyt zijn!

Meer berichten


Shopbox