De Zeeuwse band BLØF sluit zondagavond een succesvol weekendfestival af met een optreden.
De Zeeuwse band BLØF sluit zondagavond een succesvol weekendfestival af met een optreden. (Foto: Ron Hoenson / Alphenphoto.nl)

Druk Zomerspektakel aan het Meer

Meer dan 70.000 mensen hebben afgelopen weekend een bezoek gebracht aan het Zomerspektakel aan het Meer. Een nieuw record. Vorig jaar werd het grootste openluchtfestival van de regio Alphen aan den Rijn door 60.000 mensen bezocht. Toen duurde het festival vier dagen. Het Zomerspektakel is naar tevredenheid van de organisatie verlopen.


Op een uitverkocht festivalterrein waren vrijdagavond 15.000 mensen aanwezig bij optredens van DI-RECT, Anouk en Chef'Special. Om 21.00 uur klom zangers Anouk op het podium, Chef'Special stond als afsluiter op het programma. Het is de eerste keer dat het populaire festival de Haagse Anouk ontvangt. Nadat vorig jaar Guus Meeuwis zijn opwachting maakte, kon dit jaar Anouk als hoofdact van de bucketlist worden afgestreept. DI-RECT en Chef'Special maakten allebei voor de tweede keer hun opwachting.


Samen met collega-artiesten nummers van jezelf en van anderen zingen. Het concept is al jaren succesvol tijdens de Vrienden van Amstel Live. En zaterdagavond bleek het ook een schot in de roos bij het Zomerspektakel aan het Meer. Xander de Buijsonje bracht samen met O'G3NE, Brainpower, Edsilea Rombley, Danny de Munk en Syb van der Ploeg guilty pleasures ten gehore. Ook Mental Theo trad op. BLØF sloot zondagavond het Zomerspektakel af. De Zeeuwse band trad op zonder dat bezoekers entree hoefden te betalen. Het was nagenoeg net zo druk als vrijdagavond.


Zaterdag en zondag waren er allerlei activiteiten. Kinderen genoten van optredens van bijvoorbeeld Buurman en Buurman. Er was een grote glijbaan, een torenhoge zweefmolen en men kon meedoen aan een Mario Kart-toernooi. Zondag stond in het teken van Zomerdienst aan het Meer, een grote kerkdienst in de openlucht waar vijfduizend mensen op afkwamen, en de uitverkochte Obstacle Run was ook goed voor duizenden deelnemers.

Meer berichten


Shopbox