De winnaars van het NK Bordspellen in Alphen. De 'oude' jaren 80 spellen zul je niet snel op tafel zien komen, maar meer spellen die in de afgelopen jaren nieuw zijn verschenen.
De winnaars van het NK Bordspellen in Alphen. De 'oude' jaren 80 spellen zul je niet snel op tafel zien komen, maar meer spellen die in de afgelopen jaren nieuw zijn verschenen. (Foto: Marius den Hartog)

Spannende wedstrijden bij het NK Bordspellen

Op zondag 27 mei was het gezellig druk in Wijkcentrum Kerk en Zanen voor het NK Bordspellen. Ruim tachtig fanatiekelingen waren, ondanks het mooie weer, naar Alphen gekomen om voor de titel te strijden. De bordspellen die gespeeld werden Rhodes van The Game Master, Azul van Enigma, Montana van White Goblin Games en Berenpark van 999 Games.

Iedere speler speelt alle vier spellen tegen leden van de andere teams. De score wordt opgeteld en dan wordt bekend gemaakt welk team het beste gespeeld heeft. Na zich vanaf 11.00 letterlijk en figuurlijk in het zweet te hebben gewerkt was om 17.00 de prijsuitreiking.

De eerste plaats van het NK werd verdiend door team Slimbo uit Sittard. Zij zullen Nederland ook op het EK bordspellen in Duitsland vertegenwoordigen tegen andere landen. Ook de teams die tweede, derde en vierde zijn geworden mogen naar Duitsland. Het EK wordt daar gespeeld op Spiel, de grootste internationale spellenbeurs van de wereld.


Fanatiek

Het NK Bordspellen wordt jaarlijks gehouden voor de meest fanatieke bordspelers die ons land kent. Zij spelen niet alleen thuis, maar ook bij verenigingen en clubs die in wijkcentra bij elkaar komen voor deze hobby. De 'oude' jaren 80 spellen zul je niet snel op tafel zien komen maar meer spellen die in de afgelopen jaren nieuw zijn verschenen.

Ongemerkt verschijnen er ieder jaar weer ruim honderd nieuwe spellen op de Nederlandse markt. Die bord- en kaartspellen zul je helaas niet in alle winkels tegenkomen, maar wellicht wel in een speciaalzaak zoals Hoge Ogen, die in boekhandel Haasbeek in de Julianastraat in Alphen te vinden is.


Spellen aan den Rijn

Ook Alphen heeft een spellenclub die regelmatig bord- en kaartspellen spelen. Kolonisten van Catan, Carcasonne en Ticket To Ride daar graag op tafel. Iedereen die eens iets nieuws wil proberen is welkom op de speldagen die georganiseerd worden. De eerstvolgende speldag van Spellen aan den Rijn is op zondag 2 september van 13.30 tot 21.30 uur in Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 57 te Alphen aan den Rijn. Voor slechts 1 euro p.p kan je binnenlopen om mee te doen, je kan uitleg krijgen bij de spellen.

Op de hoogte blijven van Spellen aan den Rijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via spellenaandenrijn@speelt.nl.

Meer berichten


Shopbox