Nikki Scheurs tekende in de 4e minuut van de tweede helft voor de 2-0.
Nikki Scheurs tekende in de 4e minuut van de tweede helft voor de 2-0. (Foto: Jan Willem Mars)

Play-offs Dames 1 HC Alphen

Zondag 27 mei stond Dames 1 van Hockey Club Alphen voor het eerst in de historie van de vijftigjarige vereniging in de Play-offs voor promotie naar de Overgangsklasse. Het veld stond volledig omringd met supporters. Helaas moesten de Alphense dames in deze eerste wedstrijd het hoofd buigen. Ze verloren met 3-4 van het eerste team uit Enschede.


De sfeer op de vereniging was fantastisch. Aan de hand van meisjes en jongens uit de E-jeugd kwamen beide teams in een line-up het veld oplopen. De ballenmeisjes waren afkomstig uit de de C-jeugd. Zowel Alphen als EHV oogde wat gespannen. Weinig pases die goed aankomen of echte mooie aanvallen. EHV had twee strafcorners, maar keepster Danara wist ze met mooie reddingen tegen te houden.


De ruststand was 0-0. Alphen begon direct sterk na de rust. Een mooie aanval over rechts van B-juniore Jip Blaas, werd in de rebound ingetikt door Meike Kerklaan: 1-0! Het publiek kwam los en de sfeer zat er goed in. Niet snel daarna resulteerde dit in nog een goal, een mooi backhandschot van Nikky Scheurs knalde aan de binnenkant paal binnen. Het vertrouwen groeide en de meiden kregen er zin in. Het was Eva Velthuijs die met een mooie tip zorgde voor de 3-0. Langs de kant voelde het als de bevrijdende en misschien wel winnende 3-0. Maar toen kwam EHV middels een rebound uit de strafcorner toch nog terug tot 3-1 en vrij snel daarna de 3-2. Waarschijnlijk de mooiste goal van de middag kwam van de stick van EHV, een backhandschot vanaf de achterlijn schoot hard en hoog binnen. Het was weer gelijk. Een spannende slotfase volgde waarin EHV, volgens supporters iet wat gemakkelijk en gelukkig gegeven, strafbal kreeg en scoorde: 3-4.

Alphen kreeg nog een kans op de gelijkmaker vanuit twee strafcorners, maar de bal wilde er niet meer in. De meiden gaan zich opmaken voor de return zaterdag 2 juni in Enschede en hopen de drie punten te pakken, zodat zij zondag 3 juni de derde en beslissende wedstrijd mogen spelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden