Het begin was explosief. Binnen tien minuten stond Aarlanderveen al met 2-0 achter. FOTO: Ed Nagtegaal
Het begin was explosief. Binnen tien minuten stond Aarlanderveen al met 2-0 achter. FOTO: Ed Nagtegaal (Foto: Ed Nagtegaal)

Aarlanderveen ging zwaar onderuit

Voor de penningmeester van Aarlanderveen was het ongetwijfeld een heel mooie zaterdag 5 mei. Zo'n driehonderd voetballiefhebbers uit de wijde omtrek waren naar het Polderpark gekomen voor de wedstrijd tegen Siveo'60. Tweehonderdtwintig daarvan stonden heerlijk in het zonnetje langs de lijn. De andere tachtig vermaakten zich op het bierterras. Sportief gezien was het voor de thuisclub een heel slechte dag. Voor de opgewonden fans uit Zegveld niet: hun club won met maar liefst 5-2.

Alphen aan den Rijn – Voor de vele neutrale kijkers werd het een heerlijke middag. Qua voetbal was niet echt sprake van veel hoogstandjes, maar de strijdlust en lange tijd de spanning vergoedden veel. In deze mannelijke, stevige, maar sportieve partij deelde de uitstekend leidende arbiter Roest uit Waddinxveen zes keer geel uit, eerlijk verdeeld over beide partijen, maar ondanks enkele kleine opstootjes in de slotfase hielden de spelers respect voor elkaar.

Het begin van de wedstrijd was explosief. Binnen tien minuten stond Aarlanderveen al met 2-0 achter en het verschil had niet veel later ook zo maar groter kunnen zijn. De defensie van de thuisclub, inclusief de zich later goed herstellende keeper Maico du Chatinier, liet zich op alle fronten aftroeven.
Na de tweede goal haalde trainer Arjen Linstra verdediger Remco Schimmel al naar de kant ten faveure van Lekan Adekanye. Dat leek aanvankelijk te werken, want eerst was het Aziz el Bouazzati die scoorde en later deed Sallem Chemlali hetzelfde en stond het bij het ingaan van de rust opeens 2-2. In beide gevallen bleek dat onder druk ook in de defensie van Siveo'60 chaos viel te scheppen.


Goede hoop dus voor de fans van de thuisploeg dat er toch nog gewonnen zou kunnen worden. Die hoop bleek ijdel, want nog geen minuut na de hervatting moest Du Chatinier opnieuw vissen. Dat moest hij niet veel later weer toen Erik Verlaan op exact dezelfde wijze ongehinderd door mocht rennen en afronden. Bij die 2-4 was het helemaal gedaan met Aarlanderveen, dat in de extra tijd ook nog eens de 2-5 moest incasseren.
In voorgaande jaren was een dergelijke uitslag voor Aarlanderveen niet echt bijzonder. Deze keer was het toch een zware teleurstelling, beetje een afgang eigenlijk. NSV'46 lijkt nu toch wel de kampioen te gaan worden.


Altior

Altior heeft in 3A de grootste kans om kampioen te worden. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan kan promotie altijd nog afgedwongen worden via de nacompetitie. Zonder zelf te spelen werd namelijk de tweede periode gewonnen.


Alphense Boys

Voor Alphense Boys lijkt er niets meer te halen in de rest van de competitie. De kans om de tweede periodetitel te winnen is sinds zondag definitief voorbij omdat Hollandia van SDO won. Hollandia verzekerde zich daarmee met een punt voorsprong op Alphense Boys van de nacompetitie.

Meer berichten


Shopbox