Peter Bontekoe maakte deel uit van de actiegroep 'Brug omlaag in de spits', die in 2013 al ruim 1000 handtekeningen overhandigde aan de provincie. FOTO: Provincie Zuid-Holland
Peter Bontekoe maakte deel uit van de actiegroep 'Brug omlaag in de spits', die in 2013 al ruim 1000 handtekeningen overhandigde aan de provincie. FOTO: Provincie Zuid-Holland (Foto: Prinvincie Zuid-Holland)

Hefbrug blijft ook in spits open Verzoek Alphen kansloos: hefbrug Boskoop blijft ook in spits open

De Boskoopse hefbrug blijft in de spits omhooggaan. Dit zegt gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland. De gemeente Alphen wil juist dat de brug dan omlaag blijft, omdat er nu al vaak lange files staan in het dorp.

Boskoop - In een brief aan raadsleden melden burgemeester en wethouders van Alphen met de provincie in overleg te zijn over een beperking van de brugopening gedurende spitsuren. Verkeerswethouder Kees van Velzen vindt het onacceptabel dat de provincie tot nu toe weigert de brug in de spits omlaag te laten. Dat zou te veel hinder geven voor de beroepsvaart.
Van Velzen heeft eind deze maand overleg met Vermeulen, maar de gedeputeerde meldt nu alvast dat hij niet aan hoeft te komen met een pleidooi de hefbrug in de spits omlaag te houden. "Provinciale Staten hebben vorige maand in een debat aangegeven dat niet te willen. Dit wordt een herhaling van zetten. Alphen kan zich beter concentreren op andere maatregelen om de doorstroming op lokale wegen te verbeteren'', aldus Vermeulen. Van Velzen wilde gisteren niet op het gesprek vooruitlopen.

Boskoper Sjaak Koster luidde vorige week de noodklok. Volgens hem gaan er doden vallen door de dagelijkse lange files rond de hefbrug, omdat hulpdiensten er niet langs kunnen. "Het lijkt wel of mensenlevens in Boskoop minder waard zijn'', zegt ook raadslid Peter Bontekoe (Nieuw Elan).
Vermeulen reageert: "Ik vind het apart de discussie op deze manier te voeren. We doen er alles aan om de veiligheid te waarborgen en ik heb geen signaal van de hulpdiensten dat die nu in het geding zijn."

Bontekoe voorspelt: "Als de provincie blijft weigeren, komt er een moment dat de Boskopers het niet meer pikken en de hefbrug bezetten.''

Meer berichten


Shopbox