Zelfs de klanten zijn zeer enthousiast. Lahbib El Houari werkt naast De Verrassing en komt iedere dag ontbijten. Hij kent dan ook alle medewerkers en geniet van de gemoedelijke sfeer. FOTO: Corien Kraaijeveld
Zelfs de klanten zijn zeer enthousiast. Lahbib El Houari werkt naast De Verrassing en komt iedere dag ontbijten. Hij kent dan ook alle medewerkers en geniet van de gemoedelijke sfeer. FOTO: Corien Kraaijeveld (Foto: Corien Kraaijeveld)

De Verrassing blijft verrassen als eethuis

Op facebook wordt De Verrassing als volgt omschreven: "Sfeervol eethuis in de Polluxstraat, waar je een lekker kopje koffie met huisgemaakte taart, belegde broodjes, dagelijks wisselende warme maaltijden tijdens de lunch en andere producten kunt nuttigen. Dit wordt met passie bereid en geserveerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die via een stageplek hun talenten aan u tonen, om zo weer instroom te vinden bij een regulier bedrijf."

Alphen aan den Rijn - Toen 'De Verrassing van Alphen' haar deuren opende in mei 2013 was Alphen aan den Rijn een nieuw, maar vooral bijzonder restaurant rijker. Omdat het een ontmoetingsplek is voor mensen uit de wijk, waar mensen makkelijk voor een kopje koffie of een praatje binnenlopen, wordt het ook wel een 'sociaal eethuis' genoemd. En dit is goed te merken bij binnenkomst. Er hangt een knus huiskamergevoel en de ontvangst is allerhartelijkst.


Verrassend Anders

Petra Schröder, enthousiast bedrijfsleidster, vertelt: "Het jaar 2018 is bijzonder voor De Verrassing. Naast het vijfjarig jubileum wat dit jaar gevierd gaat worden, is er nog iets anders. Begin dit jaar zijn we namelijk een nieuw project gestart. Vanaf nu hebben we een broodjesservice. Deze service heeft de naam 'Verrassend Anders' gekregen. Hier kunnen, zowel particulier als zakelijk, verse koude broodjes en lunchpakketten besteld worden. En ik kan je zeggen, mijn meiden maken echt de heerlijkste broodjes. De broodjes gaan ook bezorgd worden door één van mijn meiden. Met een elektrisch autootje natuurlijk, want dat is beter voor het milieu."
Bij de vraag wie 'haar meiden' zijn, begint ze te glunderen. "De Verrassing zie ik als het verlengde van mijn eigen huiskamer. Het is een beetje mijn kindje. En een kindje verdient aandacht. Mijn meiden vallen hier ook onder. Als je de aankondiging van Verrassend Anders ziet, zie je dit zelfs terugkomen. Beschuit met muisjes; het is eigenlijk een kindje wat er bij komt."


Integratie

Tijdens het gesprek is het een gezellige drukte. Een schoolklas van basisschool An Nour, gesitueerd tegenover De Verrassing, viert het einde van hun projectweek met een gezamenlijk ontbijt. Ook arriveert Lahbib El Houari, sociaal makelaar van Ridderveld. Hij werkt bij Tom in de buurt en zit in het pand naast De Verrassing. Uit zijn mond niets anders dan lovende woorden: "Ik kom hier iedere dag ontbijten. Het is hier altijd gezellig. Eén van mijn werkzaamheden is om vraag en aanbod in de wijk bij elkaar te brengen. Ik vind het geweldig om te zien hoe dit hier ook tot stand komt." Alle nationaliteiten komen bij elkaar in De Verrassing. Noem het een smeltkroes van culturen.
De bedoeling om iedereen een welkom gevoel te geven lukt prima. Zowel Petra als 'haar meiden' stralen enthousiasme uit. Dat veel mensen hier willen werken, is niet gek. Er hangt een bijzondere sfeer.

Bij de vraag hoe Petra de toekomst ziet, is haar passie haast voelbaar. Stralend zegt zij: "Het wordt steeds drukker en soms hebben we zelfs te weinig ruimte. Hoe mooi zou het zijn om ooit een tweede locatie te kunnen openen. Hier zijn nu dertien medewerkers via werktrajecten aan het werk. Dan komen er én meer werkplekken én kunnen nog meer mensen genieten van onze heerlijke catering."
Bij vertrek laat het Gastenboek alleen positieve reacties zien..

Meer berichten


Shopbox