Eén ding was duidelijk deze zaterdag; De man van de wedstrijd was Jorn Poelwijk!
Eén ding was duidelijk deze zaterdag; De man van de wedstrijd was Jorn Poelwijk! (Foto: Ed Nagtegaal)

Poelwijk is dé man bij Aarlanderveen

Veel publiek zaterdag bij de wedstrijd Aarlanderveen-Kamerik. Omdat het een inhaalweekeinde betrof was er elders op de voetbalvelden weinig tot niets te beleven. Dat was er wel op sportpark Polderpark. Van een hoog niveau was het spelpeil niet, maar qua strijd en spanning was het duel zeker het aankijken waard.


Een gelijkspel was voor de thuisploeg voldoende om de tweede periodetitel te winnen. Maar dat was vooralsnog niet de doelstelling voor aanvang van de partij. Als Aarlanderveen de drie inhaalwedstrijden weet te winnen, gaat de club in de rangschikking de huidige koploper NSV'46 voorbij. De periodetitel werd dankzij een 2-1 overwinning binnen gehaald en ook de achtervolgingsrace op de club uit Noorden werd zonder haperingen ingezet.


Het werd de middag van Jorn Poelwijk. Na een halve minuut voetballen liet hij twee mogelijkheden onbenut. Voor een leeg doel had hij een kwartier later de bal in een leeg doel kunnen intikken, maar miste hij volkomen en een gaaf doelpunt van hem werd ten onrechte afgekeurd. Hij tekende even later voor de 1-0 en in de derde minuut van de extra tijd strafte de spits enkele missers in de Kamerik-defensie bij een 1-1 stand koelbloedig af.
Ook zorgde hij daarmee voor een prima dag voor de penningmeester, want een extra biertje ging er na het laatste fluitsignaal, van de prima leidende tijdelijk in Alphen wonende arbiter Oudijk, vlak na zijn 2-1 in het sfeervolle clubhuis heel goed in.


Het was overigens bepaald geen makkie voor de equipe van Arjen Linstra en Henk van Hof. De uitslag had even zo goed precies andersom kunnen uitvallen. Na het openingsoffensief van Aarlanderveen kwam de ploeg in de negende minuut heel goed weg, toen een voorzet van Kamerik-speler Jelmer Knijf de bal tegen de binnenkant van de paal terecht zag komen. De sterk keepende Maico du Chatinier veronderstelde dat het projectiel ruim over zou gaan. Twee minuten na een om onduidelijke redenen afgekeurd doelpunt van Poelwijk, kon de leidsman geen reden bedenken om de schuiver in de hoek van diezelfde speler wel toe te kennen.
In de extra tijd van de eerste helft kwam Kamerik opeens langszij. Uit een vrije trap kopte Stef den Boer binnen. In de tweede helft gebeurde voor beide doelen van alles en had het alle kanten op gekund, maar het was uiteindelijk toch de man van de match Jorn Poelwijk die het Polderpark deed ontploffen.


Alphense Boys

Op miraculeuze wijze heeft Alphense Boys nog steeds een kans om de tweede periode te winnen. Als Hollandia zondag op eigen veld punten morst tegen SDO, gaat Alphense Boys de nacompetitie in. Indien Hollandia wint, gaat periode twee naar die club.


Nicolaas Boys

Nicolaas Boys had in de inhaalwedstrijd bij WVC een punt nodig om de eerste periode te winnen. Dat lukte. In Oude Wetering werd met 4-2 gewonnen.

Meer berichten


Shopbox