Het wereldrecord waterglijbaan glijden is gehaald in Koudekerk aan den Rijn. Maar liefst 301 glijders gingen in één uur tijd van de glijbaan af in het PWA Bad op 28 april.
Het wereldrecord waterglijbaan glijden is gehaald in Koudekerk aan den Rijn. Maar liefst 301 glijders gingen in één uur tijd van de glijbaan af in het PWA Bad op 28 april.

Wereldrecord waterglijbaan glijden

Het PWA Bad in Koudekerk aan den Rijn heeft zaterdag 28 april het wereldrecord waterglijbaan glijden op de 50 meter glijbaan gehaald! In totaal gingen in exact één uur tijd 301 glijders van de glijbaan af.


Dit alles onder toeziend oog van notaris Marc Neve. "We hebben dit speciaal opgezet om het 25e jaar van de Stichting PWA Bad goed in te kunnen luiden. Ondanks dat het voor de deelnemers erg fris was, kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag", aldus Edwin Plasmeijer namens Stichting PWA Bad.

De poging moest aan diverse voorwaarden voldoen om voor een mogelijke vermelding in de recordboeken in aanmerking te komen. Zo moest er onder andere een notaris aanwezig zijn, er moesten twee mensen zijn die de deelnemers tellen en ook moest alles op beeld worden vastgelegd. De komende tijd gaat de organisatie er alles aan doen om dit record in de boeken te krijgen.


Stokpaard rijden

Na de recordpoging werden er ook voor het eerst Kampioenschappen Stokpaard rijden gehouden. De eerste prijs ging naar Eline Plasmeijer in de categorie 6- en 7-jarigen, Lente Verhoogt (8- en 9-jarigen) en Fieke Keus (10- en 11-jarigen).
Alle winnaressen kregen een mooi hoefijzer van goud, zilver of brons. Uiteindelijk werd er ook een totaalprijs uitgereikt. Lente Verhoogt werd eerste (Naar pannenkoekenboerderij De Schaapskooi), tweede was Fieke Keus (Naar de Mc Donalds) en Eline Plasmeijer werd derde (Zak patat bij snackbar De Kikker).

Meer berichten


Shopbox