Onbetrouwbaar

Sportpet door Theo van Egmond

Het is altijd weer leuk om te volgen. Met veel trots kondigen de amateurclubs aan wie ze voor het nieuwe seizoen hebben weten te strikken. Dat gebeurt, neem ik aan, na uitgebreide scoutingsrapporten van mensen die verstand van voetbal menen te hebben. Soms denk ik echter bij voorbaat al: wat moeten ze met zo'n gozer?
Nagier Bonevacia, een prachtige naam in ieder geval, was zo'n voorbeeld. Deze net eenentwintig geworden meneer bracht zijn voetbaljeugd door bij Sparta. Daar brak hij niet door. Verre van dat zelfs. Bij Fortuna Sittard dacht hij meer kans van slagen te hebben en per 1 juli 2015 kwam hij in Limburg op de ledenlijst te staan. Daar werd hij een jaar later alweer vanaf gehaald. In Jong Fortuna bleek voor hem geen plaats. Vanaf het seizoen 2016/2017 ging Bonevacia voetballen voor hoofdklasser RVVH in Ridderkerk. In twee jaar tijd mocht hij in het eerste jaar in totaal twee keer in het eerste elftal meedoen. Het betroffen bekerwedstrijden tegen amateurclubs. Honderdveertig minuten voetballen betekende dat. In het lopende seizoen bleek voor hem geen plaats meer te zijn in de selectie. Het is dus al lang geleden dat Nagier Bonevacia tegen een bal getrapt heeft.

Dat Alphense Boys de linkervleugelverdediger inlijfde snap ik absoluut niet, gelet op het bovenstaande. Maar gelukkig komt hij niet. Gesprekken met technische staf, nieuwe trainer en uiteraard penningmeester volgden en de overstap naar de Boys was geregeld. Handen werden geschud en voor de foto werd de ondertekening van het contract in scène gezet. Enkele dagen later hoorde men bij Boys dat ene Nagier Bonevacia een contract had getekend bij het Noordwijkse SJC. Nog geen 24 uur na zijn jawoord in Alphen kon SJC zijn komst naar Noordwijk-Binnen aankondigen. Zonder dat de speler de Boys had ingelicht overigens. Dat is op zijn zachtst gezegd zwaar onbehoorlijk te noemen. En SJC, waar men overduidelijk wist dat hij in principe voor Alphense Boys had gekozen, krijgt dezelfde kwalificatie. Vorig jaar deed zich bij Boys een gelijksoortige situatie voor. Toen had talent Dario Lovecchio ook zijn woord gegeven, maar toen bleek VVSB toch beter te betalen. Gefeliciteerd Alphense Boys! Met het feit dat Nagier Bonevacia niet naar de club komt.

Meer berichten


Shopbox