De kinderen hebben de tijd van hun leven gehad en zijn verwend qua aandacht en evenementen.
De kinderen hebben de tijd van hun leven gehad en zijn verwend qua aandacht en evenementen.

Doei!

Donderdagochtend vertrekken de Wit-Russische kinderen weer richting hun familie. Na een verblijf van zeven weken in Alphen en een ervaring rijker, zijn ze weer blij om naar huis te gaan. Het woord 'doei' zal nog lang bij de gastouders naklinken.

De reis tassen puilen inmiddels uit. Niet verwonderlijk; de kinderen hebben de tijd van hun leven gehad en zijn behoorlijk verwend qua aandacht en evenementen.

In zeven weken hebben veel activiteiten plaatsgevonden van diverse schoolreisjes tot restaurantbezoek en lekker zwemmen. Zelfs burgemeester Liesbeth Spies van de gemeente Alphen aan den Rijn bracht een bezoek aan de Wit-Russische kinderen. Tijd om zich te vervelen was er nauwelijks.

In de laatste twee weken mochten de kinderen voor hun familie zichzelf een aantal cadeaus uitzoeken bij de HEMA, een hele happening. Afgelopen dinsdag vond het eindfeest plaats voor de Wit-Russische kinderen, gastouders en familie. Een bijzondere avond, ook omdat Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen a/d Rijn voor de tiende keer kinderen uit Wit-Rusland heeft uitgenodigd.

Voldaan en met een blos op de wangen worden de kinderen straks uitgezwaaid.

Meer berichten


Shopbox