Doof Kind is een persoonlijke documentaire van Alex De Ronde, waarin hij terug kijkt op zijn zoon Tobias.
Doof Kind is een persoonlijke documentaire van Alex De Ronde, waarin hij terug kijkt op zijn zoon Tobias.

Documentaire Doof Kind te zien bij Parkvilla

Parkvilla vertoont in het filmhuis de documentaire Doof Kind op zaterdag 14 april om 20.00 uur, dinsdag 17 april om 13.30 uur en woensdag 18 april om 20.00 uur. Deze documentaire won de IDFA Publieksprijs.

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.


Familiefilmpjes

Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. Uit gesprekken blijkt dat doofheid niet alleen een beperking is. Zo heeft Tobias bijvoorbeeld een wereldreis gemaakt en een universitaire studie voltooid. De acceptatie van zijn doofheid stelt diverse vragen aan de orde: van de problemen van het grootbrengen van een doof kind, tot aan de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus.

Doof Kind is een persoonlijke documentaire van Alex De Ronde, waarin hij terug kijkt op het leven van zijn zoon Tobias, inmiddels 28 jaar oud.


Kaartverkoop

Kaartjes zijn te koop via de website www.parkvilla.nl of aan de kassa. Indien u kaarten online koopt kunt u van te voren uw stoel bepalen.

Meer berichten