De stadsdichter presenteert: Paul Christiaan Smis

Paul Christiaan Smis
Paul Christiaan Smis

Paul Christiaan Smis is geboren op 25 december 1950 te Amsterdam. Sinds 1993 is hij woonachtig in Alphen a/d Rijn. "Ik schrijf al een tijdje en ik heb nooit opgeruimd. De teksten liggen schots en scheef door mijn geest. Verhalen, praatjes en gedichten, sommige verschijnen in boeken of bladen, andere in dozen. Regelmatig lees ik voor op literaire podia.

Voor Uitgeverij Historische Verhalen schrijf ik fictieve vertellingen over de geschiedenis. Op 16 juni verschijnt mijn Middeleeuwenbundel. Bij Uitgeverij De Wilg komt op 8 september mijn dichtbundel uit onder de naam Kameel naar het oosten, met illustraties van Ruth Manenschijn.

Ik heb een beschouwelijke natuur en dat vind je in mijn gedichten terug. Mijn poëzie gaat over gedrag, sfeer, overdenkingen en de lekkage in lichaam en geest. Vaak is de tekst min of meer absurd. Het liefst lees en maak ik korte gedichten. Waarom veel woorden verspillen als je iets ook in een paar regels kunt zeggen? Ik streef ernaar mijn teksten een onverwachte draai mee te geven, een haakje, omdat ik het niet kan laten."

Identiteit

ik ben een vlucht vogels

tien vogels ben ik

diep onder mij zie ik een jager

het schot scheurt zich los

en treft een van mij

ik val

ik vlieg niet trager

ik was een vlucht vogels

tien vogels was ik

beneden mij, naast mijn belager

ligt mijn doodgevallen individu

ik ontvlucht

als groep word ik vager

Meer berichten