De mensen achter Stichting Event Center Nieuwkoop v.l.n.r.: Ton van den Belt, Patrick Groen in ’T Wout, Guus Montagne, Danny Blom, Richard Tijsterman. Niet op de foto: Mathijs Tijsterman.
De mensen achter Stichting Event Center Nieuwkoop v.l.n.r.: Ton van den Belt, Patrick Groen in ’T Wout, Guus Montagne, Danny Blom, Richard Tijsterman. Niet op de foto: Mathijs Tijsterman.

Muziekliefhebbers opgelet: Nieuwkoop is the place to be

Voor alle liefhebbers voor muziek is er deze zomer maar één plek waar je moet zijn: het Reghthuysplein in Nieuwkoop. Bekende, vernieuwde en nieuwe evenementen vinden nu plaats onder een nieuwe samenwerking: Stichting Event Center Nieuwkoop. Guus Montagne is vrijwilliger bij de stichting. "Vroeger deed die dit en iemand anders dat. Als je samenwerkt kan je een evenement veel beter en groter opzetten."

Vier jaar geleden verhuisde Guus naar het Reghthuysplein. "Het viel me op dat er veel leuke evenementen waren, maar dat de horecagelegenheden weinig met elkaar afstemden. Dan wordt het moeilijker om een geweldig evenement op te zetten. Samen met Ton van den Belt ben ik gaan praten met vier cafés en restaurants rondom het plein. Toen hebben we de stichting opgericht. Wij wilden meer reuring in het dorp," zegt Guus lachend.


Rock & Roll twist

Er zijn veel succesnummers in Nieuwkoop en die willen we ook behouden, vertelt hij. "Maar soms moet het gewoon even wat anders. Neem het Countryfestival met Savannah. Deze band speelt hier al vier jaar en trekt veel mensen uit de Benelux. Daar geven we nu een twist aan. Countryband Savannah staat met The Wieners, een Rock and Roll-band, op het podium onder het motto: Country meets Rock and Roll. Ze vertolken de muziek uit de jaren 50 en 60 op hun eigen manier."


In een nieuw jasje

Guus: "De Bluestocht is een begrip: dit jaar is het de 23e keer. Het grote podium op het plein is nieuw en niemand minder dan The Blues Brothers en een 13-koppige bluesband treden daar op.
Ook het typische Torenschudders wordt anders: The Night Before wordt een Hollandse avond met diverse artiesten."


Nieuwkoop in andere sferen

Helemaal nieuw is Bevrijdingspop. Guus: "Het wordt meer dan gezellig met een viertal lokale/regionale bands. Ook nieuw is het Oktoberfest, mét Tirolerband. Het foodtruck festival Happen en Stappen gaat zijn tweede editie in."

De stichting is bezig om een Kerstmarkt met ijsbaan en Koek en Zopie te organiseren. "Het is een grote wens van ons, maar er is nog niets concreet. We doen ons best. Er is voor elk wat wils, dus kom naar het Reghthuysplein toe!"


Stichting Event Center Nieuwkoop

De stichting bestaat uit vrijwilligers Guus Montagne en Ton van den Belt en de volgende vier horecagelegenheden: Proeflokaal de Hollandsche Leeuw, LKKR eten en drinken, Café 't Woutje en Café de Happy Duck 2.


Evenementen:

- 5 mei: Bevrijdingspop Een viertal lokale bands op een groot podium.

- 16 juni: Bluestocht Op het plein komt een groot podium met als hoofdact The Blues Brothers. En er zijn bands bij Restaurant ZoetWater, Café't Klooster, 't Vliegend Paard en Café de Klinker in Noorden.

- 18 juli: Zomermarkt Hart van Nieuwkoop Grote Jaarmarkt vanaf de Hollandse Leeuw tot de Teuntjesbrug, samen met plaatselijke ondernemers.

- 18 augustus: Tribute Night Groot podium op het plein met in het voorprogramma de lokale band Up Around The Band en als hoofdact Status Quo Tribute band uit België.

- 19 augustus: Country meets Rock and Roll Countryband Savannah staat alweer voor de vijfde keer op het Reghthuysplein. Maar nu met een nieuwe impuls door het Rock and Roll-geluid van bevriende band The Wieners.

- 7 september: The Night Before Torenschudders Een geweldige feestavond vooraf aan Torenschudders, met Tino's Discoshow en anderen.

- 29 september: Oktoberfest Een nieuw evenement met een grandioos (Duits) bierfeest en inclusief Tirolerband.

- 30 september: Happen & Stappen In 2017 was voor de eerste keer dit Foodtruckfestival. En met geweldig succes!

- Zondagmiddagconcerten in de Muziektent op 27 mei, 17 juni, 22 juli en 16 september.

Meer berichten