Een schone Zegerplas op 14 april

De voorjaarsschoonmaak van het Park Zegersloot gaat weer van start. Op zaterdagochtend 14 april organiseert de Vereniging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ) wederom in samenwerking met de gemeente weer een dag om een deel van Park Zegersloot schoon te maken.


Deze actie start om 9.30 uur vanaf Scouting Alphen – Verlengde Aarkade 24 - tot ongeveer 14.30 uur. Mocht u tussentijds kunnen en willen aanhaken, dan kan dat ook. Voor de kinderen wordt er een klein extra spelelement aan toegevoegd: er worden enkele "schijven" in het park gelegd. Aan een van deze schijven is een prijs verbonden.


Deze keer wordt het zuidelijke deel van Park Zegersloot schoongemaakt. Globaal vanaf de T-steiger tot het "slurfje". Zwerfvuil zoals blikjes, papier en andere achtergelaten troep wordt verzameld, zodat ligweiden en strandjes weer gereed zijn om de vele recreanten in lente en zomer te ontvangen. Het park is de groene long van Alphen en bezorgt alle Alphenaren een gebied waar gesport en gewandeld en gerecreëerd word.


De gemeente zorgt zaterdag voor materiaal zoals prikstokken en handschoenen. Ook wordt gezorgd voor de afvoer van al het afval wat verzameld wordt. Opgeruimd staat dan weer netjes en daardoor kan iedereen weer van een schoner Park Zegersloot genieten.

Meer berichten