Schoonmaakochtend rondom Zegerplas op 14 april

Het Park Zegersloot is een groen gebied rondom de Zegerplas waar mensen kunnen wandelen en fietsen, of wat drinken en eten in een van de horecagelegenheden in het gebied. De Vereniging Vrienden van Park Zegersloot (VVPZ) organiseert regelmatig dagen om het gebied schoon en netjes te houden. Het gaat dan om het verwijderen van papier, blikjes, kartonnenpakken en allerlei anderen vormen zwerfvuil.

Zo'n schoonmaakronde vindt dit voorjaar plaats op zaterdag 14 april. Iedereen is welkom om vanaf 9.30 uur tot 12.30 uur mee te doen met een actie om het gebied rond de Zegerplas schoon te houden. Er wordt gestart vanaf het Scouting gebouw vlak achter de surfclub. De gemeente zorgt voor materieel, zoals handschoenen en grijpers, waar de blikjes en kartonnenpakken en andere voorwerpen gemakkelijk mee kunnen worden opgepakt.


Ton van Ewijk is bestuurslid van de VVPZ. "Er wordt ook gezorgd voor koffie, frisdrank en koeken zodat het ook een gezellig en sfeervol bijeenzijn wordt. Iedereen kan komen, opgeven is niet nodig. Het is ook leuk voor kinderen, dus ook kinderen zijn van harte welkom."


Vereniging behartigt belang

De Vereniging Vrienden van Park Zegersloot is een officiële vereniging en behartigt de belangen van de leden van de vereniging. Ton van Ewijk: "Bijna alle horecagelegenheden en verenigingen rondom de Zegerplas zijn lid. Denk daarbij aan Wet 'n Wild, het pannenkoekenhuis, de surfclub, de roeivereniging en hondenbezitters om een paar te noemen. Maar ook individuele personen kunnen lid worden van de VVPZ."

Het bestuur van de VVPZ heeft regelmatig overleg met de gemeente om allerlei zaken over de Zegerplas te bespreken. Dit kan gaan om het bewaken van doelstellingen en uitstraling van het Park Zegersloot als ontspanningsgebied, maar ook over het veiligheidsgevoel. Maar het gaat ook over concrete zaken zoals het verbeteren van de paden en het netjes houden van het park.

Schoonmaakochtend

De schoonmaakochtend rondom de Zegerplas is op zaterdag 14 april van 9.30 tot 12.30 uur, met als startpunt Scouting Alphen aan de Verlengde Aarkade 24 (vlak achter de surfclub). Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

Meer info over Vereniging Vrienden van Park Zegersloot zie www.parkzegersloot.nl

Meer berichten