Zowel Kees Haverkamp (links) als Dennis van der Werff zijn vele maanden bezig geweest om het praktische gedeelte te regelen van de Rotary Bike Challenge op 8 april.
Zowel Kees Haverkamp (links) als Dennis van der Werff zijn vele maanden bezig geweest om het praktische gedeelte te regelen van de Rotary Bike Challenge op 8 april. (Foto: Dennis van der Werff)

Gezellig fietsen voor het goede doel

Jarenlang hield Rotaryclub Ter Aar en Omstreken voor een goed doel een golftoernooi met veiling. Toen de animo enigszins afnam werd gezocht naar een ander evenement. Toen een van de bestuursleden kwam met de leus ''Fietsen is het nieuwe golf'' was de keus snel gemaakt.

Vorig jaar werd voor het eerst een fietstocht georganiseerd, waaraan iedereen kan meedoen. Zo staat voor zondag 8 april voor tweede keer de Rotary Bike Challenge, powered by Henk Angenent, op het programma.

Henk Angenent, de winnaar van de laatste Elfstedentocht, is een op en top sportman. Hij heeft zich spontaan aangeboden als ambassadeur en fietst zelf ook mee. Voorzitter van de Bike Challenge Fietscommissie is namens de rotaryclub Dennis van der Werff. Een van de twee directeuren van de Van der Werff Groep heeft het geluk dat hij als werkplaatschef Kees Haverkamp in dienst heeft. Deze Alphenaar heeft veel ervaring in het organiseren van grotere evenementen en is als lid van Avanti ook een verwoed fietser. Hij is er vele maanden mee bezig geweest om het praktische gedeelte te regelen.


Challenge

"Ik heb drie heel mooie routes uitgezet, die allemaal worden uitgepijld. Verkeerd rijden is daardoor schier onmogelijk. En uiteraard is bij het bepalen van de parkoersen heel veel aandacht besteed aan de veiligheid van de deelnemers. De leden van de marathonschaatsploeg van Henk Angenent fietsen mee om de deelnemers zo nodig bij te staan. Ook bekende leden van het SWABO wielerteam geven acte de presence, zoals bijvoorbeeld Melissa Wijfje."

Gekozen kan worden uit afstanden van 30, 70 en 120 kilometer. Van der Werff en Haverkamp willen benadrukken dat het geen wedstrijd betreft. "Iedereen moet kunnen meedoen en zelf het tempo bepalen. Er valt in de wijde omgeving namelijk heel veel moois te zien."


Feestterrein

Het Lindenplein in Ter Aar, waar start en finish zijn, wordt zondag 8 april omgetoverd in een groot feestterrein. Van der Werff: "Er komt een grote tent met een prima catering. Voor kinderen is er onder meer een springkussen. Een uit achttien man bestaande boerenblaaskapel staat klaar om de fietsers te onthalen bij binnenkomst. We maken er gewoon een feestje van, dus ook voor degenen die niet meefietsen, maar wel gezelligheid willen wordt 8 april als het weer een beetje meewerkt een geweldige dag.''


Meer deelnemers

Omkleden en douchen kan in het nabij gelegen De Vlinder. Een groot aantal vrijwilligers, waaronder de leden van de rotaryclub, helpen mee om alles in goede banen te leiden. Dennis: "Deelnemers krijgen diverse extraatjes, zoals bananen, sportdrank, onderweg wat lekkers, dus het wordt gewoon genieten."

Dennis van der Werff hoopt en denkt dat het aantal deelnemers van vorig jaar, 105, tenminste verdubbeld wordt. "We staan nu al op 185, maar als het lekker weer is op 8 april komen er vast nog inschrijvingen bij."

Meer berichten