Arjan Ouwendijk is er dichtbij, maar ook hij kon het verschil niet maken voor Alphense Boys. Boys verloor opnieuw niet, maar het 2-2 gelijkspel tegen De Bataven viel toch wat tegen.
Arjan Ouwendijk is er dichtbij, maar ook hij kon het verschil niet maken voor Alphense Boys. Boys verloor opnieuw niet, maar het 2-2 gelijkspel tegen De Bataven viel toch wat tegen. (Foto: Paul Bahlmann)

ARC laat het heel spannend worden

ARC moest opnieuw drie goals incasseren, maar sleepte eer op krankzinnige wijze toch nog een punt uit tegen WV-HEDW. Alphense Boys bleef voor de negende keer op een rij ongeslagen, maar zakte wel op de ranglijst.

Als een trainer in de rust drie spelers wisselt, is het naar zijn mening in de eerste helft kennelijk niet al te best gegaan. Mark Evers deed het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen WV-HEDW.
Het spel deed denken aan het zo beroerde vorige seizoen en zijn team stond met 2-0 achter. 'Slechts' met 2-0, want het verschil had qua spelverloop aanmerkelijk groter kunnen zijn. Drie spelers werden dus geslachtofferd, omdat meer niet is toegestaan.


De wisselingen pakten meteen goed uit. Na anderhalve minuut al bereikte invaller Huib Oversloot na zijn eerste rush met een prima voorzet een andere invaller Kilian Bouwhuis die de 2-1 binnen kopte. Bouwhuis scoorde vorige week ook al als invaller tegen Forum Sport. De thuisclub gaf eindelijk stevig gas en leek de tegenstander bij de strot te grijpen.
Toen na een klein kwartier opeens de 1-3 achter keeper Aäron Balk en daarmee was het normaal gesproken opnieuw gedaan met de hoop. Niet dus, Bouwhuis ging achter een schier kansloze bal aan en versloeg op inzet de irritante doelman voor de tweede keer. Hij werd helemaal de grote sensatie van de dag toen hij een mislukte voorzet van Luuk Samsom zonder na te denken binnen knalde: 3-3 dus. In de terecht bijgetelde vijf minuten liep een Amsterdammer nog tegen rood aan en was ARC een paar keer dichtbij de 4-3, maar een halverwege onmogelijk geacht punt was binnen.
Volendam won met 4-2 bij Sportlust'46 en verkleinde het gat met koploper ARC opnieuw, het verschil is nu nog slechts twee punten. Zaterdag reist ARC af naar Wilnis om te voetballen tegen het wisselvallige CSW, dat op eigen veld opvallen veel goals tegen krijgt. Daan van Leeuwen en Robin de Heij zouden wel eens op de bank kunnen moeten plaatsnemen. Naast Lilian Bouwhuis.


Alphense Boys

Boys verloor voor de negende keer opnieuw niet, maar het 2-2 gelijkspel op eigen kunstgras tegen De Bataven viel toch wat tegen. De bezoekers uit Gendt kwamen al snel aan de leiding, maar uit een voorzet van Thom Nouwens werd het nog voor de pauze 1-1. Snel na de pauze, in een goede Boys-fase, kopte invaller Floris Hazenberg, een A-junior, uit een voorzet van Stanley Mailoa de Boys op voorsprong. Maar tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Zondag speelt Boys opnieuw thuis. RKAVV, dat zevende staat, is dan de tegenstander. Bas van Zoest zal dan vanwege een schorsing moeten toekijken.


Alphia

Alphia won met 2-1 bij Haagse Hout en blijft met Meerburg strijden om plaats vier. Zaterdag: Alphia-Meerburg. Alphen leed weer een nederlaag en krijgt zondag in Den Haag tegen HVV een allerlaatste heel kleine kans op handhaving.

Meer berichten