Gedichtsbundel humor&overpeinzing van de stadsdichter

De eerste stadsdichter van Alphen brengt op 13 april tijden het Open Podium van AlphenTaal in Castellum zijn eerste dichtbundel uit.

De dichter/schrijver geniet van het vooruitzicht, vooral nu in heel Nederland en Vlaanderen al exemplaren zijn besteld. "Dat geeft de dichter goede moed", zegt hij lachend. De bundel met de titel 'Oeverloos' bevat vanzelfsprekend stadsgedichten, maar ook werk vanuit heel andere gezichtshoeken. Daaronder vallen serieuze overpeinzingen over leven en de wereld, maar ook een flinke reeks humorgedichten of gedichten met een emotionele inhoud. In totaal omvat de gedichtsbundel 26 gedichten.

"Een mooi aantal", vindt de dichter zelf die overigens toegeeft dat een stapel werk van hem voor de volgende bundel al klaar ligt. "Heel geregeld ontmoet ik dichters en schrijvers uit andere delen van het land, vooral tijdens open podia en schrijverskringen. Zulke ontmoetingen zijn heel leuk en nog inspirerend tegelijk ook", zegt hij. "Het schrijvers- en dichterswerk is zolangzamerhand echt een beroep geworden maar wel een beroep dat ik zelf gemaakt heb. Daardoor blijft het elke keer weer leuk."

De bundel is uitgegeven door de Alphense uitgeverij GSB.

Meer berichten