Guus en Sandra van Lierop onder de veranda van het vakantiehuis in Frankrijk
Guus en Sandra van Lierop onder de veranda van het vakantiehuis in Frankrijk

Alphenaren vertrekken naar Frankrijk voor een nieuw leven

Guus (48) en Sandra van Lierop-Breuring (47) zijn geboren en getogen Alphenaren. Na 25 jaar actief te zijn geweest in hun Familiebedrijf Van Lierop BV vonden zij dat ze toe waren aan een nieuwe uitdaging. Het werd een echt 'Ik vertrek scenario'. "Na mijn HTS studie Bouwkunde ben ik direct bij mijn vader in het familiebedrijf begonnen. Van jongs af aan ben ik al bij het bedrijf aan het werk gegaan. Het is het klassieke verhaal van beginnen als magazijnjongen en vervolgens in de schoolvakanties al mee met de uitvoering van bestrijdingsklussen."

Van Lierop is al meer dan 50 jaar actief op het gebied van bestrijding van houtaantastende insectenschimmels, houtrestauratie en vochtwering in oude en monumentale gebouwen.
Opa en vader Roland begonnen in de jaren '60. Guus is samen met zijn broer Bart en twee neven de derde generatie en zij hebben de aandelen vanaf 2002 geleidelijk overgenomen van hun vaders.
Het bedrijf heeft inmiddels vijf vestigingen en meer dan 60 medewerkers. Na de HTS ging Guus fulltime aan de slag als Technisch adviseur en groeide door tot Algemeen directeur. Ook Sandra, zijn vrouw, is in die periode bij het bedrijf gaan werken.

Maar na een paar jaar wordt er als oudste zoon toch van je verwacht dat je ook wat meer de lijnen gaat uitzetten. En die ambitie had Guus ook. Hij vertelt: "Ik merkte echter in de loop der jaren dat naarmate het bedrijf groeide je rol als algemeen directeur steeds meer ging veranderen. Dat ging van veel direct contact had met alle afdelingen en projecten, je alleen nog maar bezig bent met het aanpassen aan de groei, strategie en de financiële zaken.
Ik merkte geleidelijk dat dit managen me minder goed lag. Gevolg was dat ik steeds meer tijd op het bedrijf doorbracht en de stress toenam."


"Toen daar ook nog het "midlife gevoel" bij kwam, heb ik in 2010 met Sandra besloten dat het tijd werd voor een wending in het leven. Ik heb aan mijn broer en neven aangegeven in 2015 afscheid te nemen van het bedrijf. Inmiddels is Bart al enkele jaren algemeen directeur en hebben Sandra en ik sinds oktober 2016 het geluk gehad in de Dordogne een prachtige plek met bestaande vakantiewoningen te kunnen kopen om een nieuwe invulling aan ons leven te geven."

"Met ons beider ondernemersgeest zijn we vol energie aan het avontuur begonnen om van 'Les Cabanes de Rouffignac' een kleinschalig vakantiepark te maken dat voldoet aan criteria die wij zelf ook zouden stellen. Op 'Les Cabanes de Rouffignac' willen wij onze gasten het 'echte' Frankrijk gevoel laten beleven. Er moest een hoop achterstallig onderhoud worden weggewerkt en alle accommodaties werden stevig onder handen genomen.
Op ons kleinschalige vakantieparadijs is het nu genieten van de rust, ruimte en schitterende natuur. Direct vanaf het terrein wandel of fiets je de wijde omgeving in. Het karakteristieke dorpje Rouffignac Saint Cernin de Reilhac ligt in een prachtig gedeelte van de Dordogne, glooiend, heel groen en vele bezienswaardigheden en activiteiten zijn dichtbij gelegen."

"Inmiddels hebben we ons eerste seizoen achter de rug en kijken we met een tevreden en voldaan gevoel terug. Niet alleen is het financieel naar verwachting verlopen maar bovenal zijn we er achter gekomen dat dit nieuwe leven als recreatief ondernemer voor ons echt de verrijking brengt die we hoopten te vinden. Het Franse leven bevalt ons erg goed. De franse taal gaat al steeds beter en we zijn al aardig ingeburgerd!"

Onze slogan is: 'Vakantie vieren kan op veel manieren'. Onze stenen gite, twee houten cabanes, drie geheel ingerichte luxe safaritenten met privesanitair (vijf personen) en het vakantiehuis (acht personen) met privézwembad bieden voldoende privacy.

Meer berichten