Theater met kinderliedjes van weleer

'Berend Botje', 'Ik zag twee beren', 'In Holland staat een huis', 'Els fiederelsje'. Welk kind kent ze nog? Die oud-Hollandse kinderliedjes.

Na 12, 13 en 14 maart zijn er honderden leerlingen van Alphense basisscholen die deze liedjes weer kunnen meezingen. In theater Castellum maken zij kennis met de Nederlandse liedcultuur. Voor groep 3 en 4 wordt de voorstelling 'Ben je boos? Pluk een roos!' gespeeld.


Meer zingen

Productiehuis Alphen aan den Rijn (PA) en de Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn (NMSA) hebben deze muziektheatervoorstelling gemaakt in opdracht van Cultuurpalet, dat cultuureducatie verzorgt voor het Alphense basisonderwijs. Aanleiding was de constatering dat er in het klaslokaal steeds minder gezongen wordt, terwijl alle onderzoeken aantonen dat muziek en zingen een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen.

Daarom hebben PA en NSMA een stuk of tien oude kinderliedjes geselecteerd. Die vormen het geraamte van de voorstelling 'Ben je boos? Pluk een roos!'. Tekstschrijver Theo de With bedacht een verhaal over een grootvader en een kleindochter, die door middel van muziek nader tot elkaar komen. Bassist/componist Henk de Ligt voorzag de liedjes van een nieuw arrangement, waardoor ze soms weer verrassend eigentijds klinken.


Ben je boos? Pluk een roos!

De voorstellingen zijn op maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 maart te zien om 9.15, 10.30, 13.15 en 14.15 uur. De voorstelling duurt ca. 45 min.
'Ben je boos? Pluk een roos!' wordt gespeeld door Aubrey Snell (spel/zang), Theo de With (spel), Henk de Ligt (bas), Ype van der Werf (piano), Clara Boschma (saxofoon) en Tom van der Loo (slagwerk).

Meer berichten

Shopbox