In de showroom van Nancy van Wijk, hier met vader Nico, is de zomer al begonnen. Bezoekers vinden hier volop inspiratie voor hun eigen droomtuin.
In de showroom van Nancy van Wijk, hier met vader Nico, is de zomer al begonnen. Bezoekers vinden hier volop inspiratie voor hun eigen droomtuin. (Foto: Morvenna Goudkade)

De droomtuinen van Nancy van Wijk (37)

We dromen allemaal van een prachtige tuin. Nancy van Wijk (37) begrijpt dat als geen ander. Twee jaar geleden startte zij Van Wijk Sierbestrating, ter verfraaiing van de tuin. Al snel breidde het aanbod zich uit tot een totaalpakket. De droomtuin is opeens voor iedereen bereikbaar.

Nancy van Wijk komt uit een ondernemersnest. Haar vader Nico (62) zit in de wegenbouw. Nancy groeit op met het familiebedrijf, destijds gevestigd in Bodegraven. Later woont ze een tijdlang met haar gezin in Amersfoort en werkt als office manager bij een accountantskantoor.


Dan komt vader Nico met een voorstel. "Mijn bedrijf ging verhuizen naar Alphen aan den Rijn. Ik heb daar een groot terrein. In Bodegraven deed ik wel wat met sierbestrating, maar heel kleinschalig. Toen heb ik Nancy gevraagd of zij het wilde oppakken."

Zijn dochter hoeft er niet lang over te denken. "Ik had er heel veel zin in. Het ondernemen zit in ons bloed, is met de paplepel ingegoten." Nancy start haar eigen bedrijf, Van Wijk Sierbestrating. Ze heeft al wat ervaring met de producten, omdat ze regelmatig meehielp in de zaak in Bodegraven.


Nancy heeft haar eigen visie op haar bedrijf en bouwt die gestaag uit. Op haar locatie aan de Steekterweg in Alphen komt een showroom. Kwaliteitsproducten wil ze, maatwerk bieden, aandacht voor de klanten. En ze wil ook meer dan alleen sierbestrating. "Tegenwoordig heb ik een totaalpakket voor de tuin. Ik werk met vaste onderaannemers en kan de hele tuin verzorgen. Van ontwerp, aanleg en onderhoud tot bestrating, verlichting, erfscheiding en inrichting van de tuin. Voor particulieren en bedrijven."


Ze werkt graag samen met vader Nico. In nieuwbouwwijken legt hij de wegen en straten aan. Als er bijeenkomsten zijn voor toekomstige bewoners komt Nancy ook langs, met informatie over de aanleg van de tuinen.
Erg leuk vindt Nancy de metamorfoses van bestaande tuinen. "Soms beginnen we met een oerwoud en eindigen met een prachtige tuin. Wij verzorgen dat in twee tot drie dagen. Het is heel dankbaar werk. Mensen worden heel vrolijk van een mooie tuin." De tuinen worden ontworpen in 3-D, voor een levensecht beeld, inclusief beplantingsplan. "We kijken naar optimaal gebruik, als dagtuin en als avondtuin."


Nancy gaat voor kwaliteit. "De tegels van MBI en de verlichting van In-Lite worden gebruikt bij Eigen Huis & Tuin," vertelt ze. "Deze producten hebben vijf jaar garantie en zijn duurzaam." Op haar totaalpakket is Nancy trots. "Maar mensen kunnen ook op onderdeel afnemen. Of uitsluitend de materialen kopen en zelf aanleggen. Naar ieders wens en voorkeur."

Meer berichten

Shopbox