Petra Hoogenes (links) en Lisette Goddrie vinden dat gewone dingen vaak een politiek raakvlak hebben. Dat willen zij laten zien tijdens Internationale Vrouwendag, 8 maart. FOTO: Ros Original
Petra Hoogenes (links) en Lisette Goddrie vinden dat gewone dingen vaak een politiek raakvlak hebben. Dat willen zij laten zien tijdens Internationale Vrouwendag, 8 maart. FOTO: Ros Original (Foto: Eveline Verhoeve)

Ladies Night wordt een echt feestje

Petra Hoogenes is raadslid voor Nieuw Elan en Lisette Goddrie wil dat worden. Dan moeten mensen je wel kennen. Hoe je dat doet? Door samen de allerleukste Ladies Night ooit te organiseren op Internationale Vrouwendag!

Een echte Ladies Night is natuurlijk bedoeld voor vrouwen. "Alle vrouwen uit de gemeente Alphen aan den Rijn zijn van harte welkom," zegt Petra Hoogenes. "De entree in de Herberg van Archeon is gratis en vroege vogels krijgen van ons twee drankjes gratis."


Gewoon leuk

Nu hadden Hoogenes en Goddrie kunnen kiezen voor een debat of voor een politieke bijeenkomst. Dat hebben ze niet gedaan. "Het grote verschil tussen ons en de rest van de politiek is dat wij vinden dat politiek bij het dagelijks leven hoort en dat het leuk is." "Dan moet je niet moeilijk gaan doen, dan organiseer je gewoon een feestje. In ons geval deze Ladies Night."


Pubquiz

De dames begrijpen heel goed dat je de aandacht het beste trekt met leuke dingen. Ladies Night bestaat dan ook uit een mix van activiteiten, workshops, presentaties, demonstraties, proeverijen en live muziek. Veel is kosteloos, maar er is ook verkoop. En natuurlijk is er aandacht voor de lokale politiek.

"We hebben alles uit de kast getrokken om er een hele leuke Ladies Night van te maken," vertelt Goddrie. "De politiek zie je terug in onze pubquiz. En nee, dat doen we niet vanaf een podium. De quiz wordt bij de entree uitgedeeld en als je alle vragen hebt ingevuld, lever je je blad weer in. Er zijn echt hele leuke prijzen te winnen!"

Petra & Lisette

Petra Hoogenes is al vier jaar raadslid naast haar drukke banen als manager in Amsterdam en bij familiebedrijf Van Zon Fresh Foods. "Mijn specialisatie is het sociale aspect. Dat is niet alleen zo in de raad, het is ook mijn werk." Lisette Goddrie-Godart is mede-eigenaar van Passie voor Slapen aan de Eikenlaan en ledenvertegenwoordiger bij INretail. "Ik vind dat de politiek rekening moet houden met het gewone leven. Mijn specialisatie is het MKB."


Deelnemers

Dit zijn de deelnemers aan Ladies Night: Wijnwinkel&Zo, Passie voor Eten/Jumbo Herenhof, Van Zon Fresh Foods, Nice Cocktail Ice, Passie voor Slapen, Lovely Weddings, Rivius, Gardini, Bezemer Fitness, Jijbentgezond.nl, De Thermen 2, CAS, Kluivers Interieur, kunstenaar Marie-Louise Braamhorst, Lovely Kadoshop, Inge Beenmode, Nice Moments, Jouw Voetencoach, Ina Oosterlee stoelmassage, Marianne Smits waarzegster en auteur Saskia Jansen verkoopt en signeert haar eerste boek.


Petra en Lisette vinden dat meer vrouwen in de politiek aan 'de knoppen' moeten draaien. Zij vinden ook dat politiek dichtbij mensen staat. Daarom zijn zij kandidaat-raadslid voor de lokale partij Nieuw Elan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Meer informatie

Ladies Night is in de Herberg van Museumpark Archeon op Internationale Vrouwendag, donderdag 8 maart. Het evenement is van 20.00 tot 23.00 uur. De entree is gratis. Wie tussen 20.00 en 21.00 uur komt, krijgt twee gratis drankjes!

Op de Ladies night geeft SamenLoop voor Hoop voorlichting over de estafette. Toine Kremer en de straatmuzikanten van Archeon verzorgen het entertainment. De presentatie is in handen van Desirée van Brussel.

Meer berichten

Shopbox