"Ik ben een echt 'mensen mens'. Ik kijk dan ook nu al uit naar de nieuwe mensen die ik ga ontmoeten!"
"Ik ben een echt 'mensen mens'. Ik kijk dan ook nu al uit naar de nieuwe mensen die ik ga ontmoeten!" (Foto: Corien Kraaijeveld)

Jennifer beleeft een spannend jaar met haar vervolgopleiding

Sociaal, creatief en actief. Deze woorden omschrijven Jennifer van Doorn (17) precies. Dit jaar belooft een spannend jaar voor haar worden. Zij hoopt, met haar Havo diploma op zak, het nieuwe schooljaar te kunnen beginnen aan haar vervolgopleiding in Rotterdam. Maar eerst heel hard studeren voor het examen in juni.

 

Jennifer: "De overstap van de Hobbitburcht naar het Ashram was heel bewust. Ik had er al over gehoord, maar de open dag gaf eigenlijk de doorslag. De vele door leerlingen gemaakte kunst aan de muren viel mij op en dit sprak mij enorm aan. Vooral omdat ik zelf heel creatief ben. Ik zag mezelf al door de gangen lopen.
Na vijf jaar door die gangen te hebben gelopen en ook voor kunst aan de muren te hebben gezorgd, wordt het nu tijd voor iets nieuws. En daar kijk ik heel erg naar uit".

"Tot de derde klas wist ik nog niet welk profiel ik moest kiezen. In eerste instantie had ik CM gekozen (Cultuur en Maatschappij), maar dit heb ik later omgegooid naar EM (Economie en Maatschappij). Heel even heb ik gedacht aan de Hogere Hotelschool. Een neef deed deze opleiding en had hier weleens over verteld. Tot mijn beste vriendin vertelde over haar opleiding: Tourism and Management. Ik kende deze opleiding niet, maar had wel al eens gedacht aan de toeristische kant. Vooral de combinatie van reizen en stages leek me leuk."

 

"Na een open dag op de school 'In Holland' in Rotterdam wist ik het zeker. Dit is wat ik wil. De opleiding duurt vier jaar en is best pittig. Het eerste jaar is alleen theorie. In het tweede jaar beginnen de stages.
Maar er zijn ook projecten op de school. Zo heeft een klas eens een Stayokay hostel gerund. Al het vaste personeel ging weg en de klas moest het met elkaar beheren. Reserveringen, eten, schoonmaken, alles moesten ze regelen. Dan leer je dus veel van diverse vakken."


Op de vraag wat ze het liefste zou worden, antwoordt ze met een stralende glimlach: "Reisleidster. Dat beroep heeft alles wat ik leuk vind. Maar eerst maar eens naar Rotterdam. Waar ik misschien samen met mijn vriendin op kamers ga. Hele leuke vooruitzichten. Nu alleen dat papiertje nog!"

 

Door Corien Kraaijeveld

Meer berichten

Shopbox