Zomerdienst aan het Meer: zangaudities en meer kerken

Na het ongekende succes van het Pinksterfeest aan het Meer van vorig jaar, staan de Alphense kerken weer in de rij om mee te doen aan het evenement. Dit jaar is het Zomerspektakel aan het Meer op 3 juni. Omdat het Pinksterweekend twee weken eerder is, heeft de organisatie het evenement omgedoopt in Zomerdienst aan het Meer.

Vorig jaar bezochten vierduizend bezoekers het evenement, dat haar primeur kende op het Zomerspektakel. Kerkelijk en niet-kerkelijk Alphen bezochten samen massaal de openluchtdienst. Voortaan zullen de Alphense kerken het zondagochtendprogramma van het Zomerspektakel vullen.


Zangaudities

Op dinsdag 20 februari vinden er zangaudities plaats in Castellum. De Zomerdienstband verzorgt de muzikale begeleiding. De audities van vorig jaar werden deels online gedaan. "Het grote voordeel nu is dat je de zangers live hoort en ziet," bekent Roos Bruins. Aanmelden kan via facebook.


Verdubbeling in 2018

De organisatie is al in volle gang. "We zetten in op een sterke groei van het aantal kerken," vertelt voorzitter Ingmar van Veen. "Onze ambitie is om het succes van 2017 minimaal te evenaren. We dromen van nóg meer bezoekers."

Half januari was de informatiebijeenkomst waar zestien zestien geïnteresseerde kerken hoorden hoe editie 2018 eruit gaat zien. "We blijven min of meer bij de succesformule," bevestigt bestuurslid Ernst-Jan van Keulen. "Wel gaan we in de breedte."
De organisatoren zetten in op een verdubbeling van het aantal kerken. Hierbij denken ze met name aan de randgemeenten. Daar waar vorig jaar al twee kerken (Ter Aar en Aalsmeer) buiten Alphen aanhaakten, verwacht de organisatie dat ook kerken uit Woubrugge, Aarlanderveen, Boskoop en andere kernen zich aansluiten. "We zijn dankbaar dat de tien kerken van vorig jaar weer deelnemen en er zijn al nieuwe toezeggingen. Hoe meer kerken en bezoekers, des te groter het feest!", aldus Van Keulen.


Voedselbank

Ook dit jaar is de entree gratis en de collecte voor een goed doel. "Voor suggesties staan we open. We moeten nog een keuze maken." Penningmeester Jochem van Oers herinnert zich de gulle giften voor het doel van vorig jaar (Koelwagen voor de Voedselbankbank, red.), "Dat komt ook 3 juni 2018 weer helemaal goed!"

Kerken

Aan editie 2018 doen in ieder geval alle kerken mee die de vorige editie ook deelnamen: PKN De Lichtkring, PKN Goede Herderkerk, PKN De Bron, PKN Maranathakerk, PKN Gereformeerde Kerk Ter Aar, NGK De Verbinding, Vergadering van gelovigen De Ontmoeting, GKV Het Kruispunt, Baptisten Noord, Levend Evangelie Gemeente Aalsmeer.

Meer berichten


Shopbox