In de spaarzame momenten dat ARC dit seizoen in de problemen komt, kan de ploeg rekenen op Aaron Balk en Derek Prins. FOTO: Sasel Pictures Saskia de West-Berk
In de spaarzame momenten dat ARC dit seizoen in de problemen komt, kan de ploeg rekenen op Aaron Balk en Derek Prins. FOTO: Sasel Pictures Saskia de West-Berk (Foto: Saskia de West-Berk)

Geweldige zaterdag voor verdedigend sterk ARC

Sprookjes lijken bij hoge uitzondering te bestaan. ARC won zelf zakelijk van FC Breukelen en zag concurrenten punten verspelen. Het begint nu toch wel serieus te worden. Bij AVV Alphen gaat het een stuk minder. De tweede klasse lijkt te hoog gegrepen.

FC Breukelen kan elk punt goed gebruiken om te voorkomen dat voor het tweede jaar op rij degradatie plaatsvindt. Van aanvallende bedoelingen was dan ook geen sprake op het ontzettend slechte veld van ARC. Toch zorgden de welgeteld twee aanvallend ingestelde spelers af en toe voor wat gevaar in de roodzwarte defensie. Die stond weer als een huis en hield de poorten voor de achtste keer gesloten.
De thuisclub kon er in de eerste helft ook weinig tegenover stellen. Halverwege leek Stefan den Horder op weg naar een doelpunt, maar hij werd in het zestienmetergebied aangetikt. Scheidsrechter Post zag het niet of wilde het niet zien, maar dat gold voor meer.

Op slag van rust was het weer Den Horder die de wedstrijd openbrak. Uit een vrije trap van Jop Knoester kopte hij de bal onbereikbaar voor doelman Nick Turksma in de bovenhoek: 1-0. Nu moesten de bezoekers wel uit hun schulp komen, maar dat viel tegen. FC Breukelen bleef de meeste aandacht aan de verdediging schenken. Dat leverde veel balbezit op voor de Racing, die daar echter veel te slordig mee omging. Robin De Heij en Stefan den Horder kregen mogelijkheden de score te verdubbelen, maar beiden misten richtingsgevoel.

Aan de overkant kwam ARC wel een paar keer goed weg, maar geluk hoort bij een koploper. In de allerlaatste seconden van de extra tijd werd het toch nog 2-0. Bij een vrije trap was de doelman mee naar voren gegaan, maar toen kwam de bal in handen van Balk. Hij wachtte het juiste moment af om Stefan den Horder met een verre trap te bedienen. Die zag zijn inzet via een hand gekeerd worden door de nog enige overgebleven verdediger, maar inmiddels was ook invaller Matthijs de Oude gearriveerd die alsnog binnenschoot. ARC heeft nu drie punten voorsprong op Volendam, vijf op XerxesDZB en Sportlust'46 en zes op Forum Sport. En heeft nog een inhaalwedstrijd te goed. Zaterdag gaat de club op bezoek bij de nu grootste concurrent Volendam. Dat betekent een duel tegen de meest scorende ploeg en het team met verreweg de minste goals tegen.

Alphen was niet echt de mindere van de nummer drie op de ranglijst VUC, maar het team hangt als los zand aan elkaar. Na de gelijkmaker van Aatif El Bouni een kwartier voor tijd leek een punt binnen. De bezoekers waren aanmerkelijk effectiever en sleepten in de slotfase toch nog niet onverdiend de drie punten: 1-3. Alphen staat nu op doelsaldo laatste in 2C.

Meer berichten


Shopbox