CDA: Samen leven als meerwaarde

Helma van der Louw van CDA Alphen aan den Rijn
Helma van der Louw van CDA Alphen aan den Rijn

Net als CDA-leider Sybrand Buma enige tijd geleden in een interview aangaf: behoud van de eigen identiteit is belangrijk in onze samenleving. Zo ook voor de kernen binnen onze gemeente Alphen aan den Rijn.
Het wonen in een kern kan meerwaarde geven aan de leefbaarheid, waardoor het een fijn gevoel geeft om deel uit te maken van deze woonomgeving.

'Groot denken met behoud van eigen identiteit'

In ons CDA-verkiezingsprogramma steken wij ook duidelijk in op de leefbaarheid in de kernen. Aandacht voor de vele vrijwilligers die juist in de kernen zorgen voor vele activiteiten en elkaar helpen. Aandacht voor de zelfredzaamheid van mensen en aandacht voor de specifieke problematiek binnen de kernen. Natuurlijk zijn er zaken die meer aandacht vragen en die ook niet zo makkelijk kunnen worden opgelost. Denk hierbij aan de verkeersdrukte in Hazerswoude-Dorp en Boskoop.

Ook het groenbeheer is op veel plaatsen niet op orde. Maar hiervoor gaan wij ons hard maken, zoals we in de afgelopen raadsperiode meermalen hebben gedaan. Het zijn veelal lange trajecten die alle vormen van participatie moeten doorlopen. En dat vraagt tijd! Maar we mogen trots zijn op behaalde resultaten. De kernen hebben hun eigen identiteit bewaard, en daarbij ook de voordelen van samenwerking ervaren.

Mijn motto in 2013 was 'groot denken met behoud van identiteit'. Dit blijft voor de komende periode nog steeds van kracht. Maak gebruik van de kracht van de grote gemeente en wordt blij van het wonen in je dorp, in je eigen kern. Als dit klopt, doen wij het als gemeenteraadsleden van Alphen aan den Rijn goed! Nu en in de toekomst. Ook de komende raadsperiode willen we weer aan de slag, met u, samen met een fris en krachtig team dat klaar staat om de schouders er onder te zetten.

Het CDA-verkiezingsprogramma is te lezen op www.cda-alpehnaandenrijn.nl.

Geef uw stem meerwaarde. Stem CDA.

Meer berichten


Shopbox