In huize Krösschell-Dompeling is veel ruimte voor humor. Het is geweldig om te zien hoeveel plezier het vrolijke echtpaar met elkaar heeft. Er is ruimte voor veel grapjes en kleine plagerijtjes. Hun oprechte liefde is zichtbaar in één oogopslag. FOTO: Corien Kraaijeveld
In huize Krösschell-Dompeling is veel ruimte voor humor. Het is geweldig om te zien hoeveel plezier het vrolijke echtpaar met elkaar heeft. Er is ruimte voor veel grapjes en kleine plagerijtjes. Hun oprechte liefde is zichtbaar in één oogopslag. FOTO: Corien Kraaijeveld (Foto: Corien Kraaijeveld)

Na zestig jaar nog steeds gelukkig!

Na een hartelijke ontvangst, vallen bij binnenkomst de vele felicitatie kaarten en bloemen op. Mevrouw Krösschell is net thuis van een workshop die zij heeft gegeven. Dat zij de tachtig ruim gepasseerd is, is niet te merken. Ze bruist van de energie.

Enthousiast vertelt zij: "Ik geef al jaren workshops aan ouderen. Zowel in Driehoorne als in seniorencomplex Constandse. Ik geniet hier zo van. Het is leuk om ouderen actief bezig te zien in plaats van maar stil te zitten." De heer des huizes blijkt ook heel erg ondernemend. Zo is meneer Krösschell al jaren koster bij de Bron. En daarnaast is hij ook actief betrokken bij de Historische Vereniging Alphen a/d Rijn als stadsgids.

Het bruidspaar leerde elkaar kennen via hun moeders. Meneer Krösschell: "Onze moeders lagen destijds samen in het ziekenhuis en raakten bevriend. Toen wij een keertje bij haar ouders in Katwijk werden uitgenodigd, namen mijn ouders de bus en de tram en stapte ik op de fiets. Er bleken meerdere dochters in het gezin te zijn. Nu was ik niet echt op zoek, maar dacht wel een moment: misschien zit er wel wat voor mij tussen. En dat bleek het geval. Het was de tijd van weekendverkering en verloven. Er wordt nu wel wat lacherig gedaan over verlovingen, maar dat was zo slecht nog niet. Tijdens de verlovingstijd had je volop de gelegenheid elkaar goed te leren kennen.

We zijn getrouwd in 1958 in Katwijk. Mijn ouders hadden een kruidenierswinkel in de Ruisdaelstraat, hoek Nieuwstraat. Wij hebben deze winkel op een bepaald moment overgenomen."

Het gezin kreeg vier kinderen. Mevrouw Krösschell vervolgt: "Het was een tijd van heel hard werken. Terwijl ik in de winkel stond, bezorgde mijn man de boodschappen met de bakfiets. Soms kwam hij terug en dan zei ik: 'Er ligt er boven eentje te huilen. Verschoon jij even de luier?' Dit was bijzonder in die tijd, maar hij deed het wel."

Toen het winkeltijdperk ten einde kwam, ging meneer Krösschell bij een verzekeringsmaatschappij werken en mevrouw bij Janse Mode als coupeuse.

Het mooie boek op tafel over Alphen a/d Rijn kregen zij van burgemeester Spies. Het echtpaar vond het leuk dat zij hen even persoonlijk kwam feliciteren. In 2016 hadden zij elkaar al eens ontmoet, toen het echtpaar een Koninklijke onderscheiding kreeg. Op de vraag wat het geheim van een gelukkig huwelijk is klinkt eensgezind: "Van elkaar houden en elkaar vrijlaten. Ieder zijn eigen ding doen. En als je een keertje ruzie hebt, neem dan de tijd om het goed te maken. Ons doel is 100 jaar huwelijk!"

Meer berichten


Shopbox