Arjan Ouwendijk in actie tijdens Alphense Boys - ARC. Topscheidsrechter Roelof Luinge is zoals altijd in de buurt.
Arjan Ouwendijk in actie tijdens Alphense Boys - ARC. Topscheidsrechter Roelof Luinge is zoals altijd in de buurt. (Foto: Paul Bahlmann)

ARC gaat ook in 2018 door met winnen

Bij het voetballen zie je vaak dat na de winterstop sprake is van een heel ander competitieverloop dan in het gedeelte daarvoor. Het klassement wordt dan regelmatig volkomen op zijn kop gezet. Dat lijkt niet te gelden voor ARC. De club is gewoon doorgegaan met wat in de eerste competitiehelft werd gedaan, namelijk winnen en geen tegengoals incasseren.

De wedstrijd Te Werve-ARC was eigenlijk al na twaalf minuten gespeeld. Robin de Heij en Stefan den Horder hadden allebei een fraaie goal gemaakt. En een 2-0 voorsprong tegen een laag genoteerde opponent moet voor het huidige ARC voldoende zijn om tenminste vast te houden. Dat gebeurde ook, maar was van een zeer matig niveau.

Beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar en van enige reuring in een doelgebied was zo goed als geen sprake meer. Invaller Matthijs de Oude zorgde kort voor tijd voor het enige hoogtepunt. De slimme pass van Stefan den Horder werd door hem uitermate fraai over de keeper heen in de kruising gedraaid. Omdat alle concurrenten ook wonnen, blijft de situatie met ARC bovenaan, ongewijzigd. Zaterdag komt FC Breukelen op bezoek, waarvan op de openingsdag met 2-0 werd gewonnen. Breukelen, vorig seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse, staat derde van onderen en is met dertien doelpunten de minst productieve club in de eerste klasse A. Forum Sport - Volendam en Sportlust'46 - XerxesDZB zijn wedstrijden waarin tenminste twee clubs punten verliezen.


Alphense Boys

Boys was in de thuiswedstrijd tegen koploper SJC met afstand de betere ploeg. Als het er echt op aan kwam, was het steeds net niet. Toch kwam de thuisploeg halverwege de tweede helft op voorsprong. Vier minuten voor tijd kwam de Sint Jeroens Club, getraind door ex-prof Sjaak Polak, op gelijke hoogte. In de kleedkamer van de Boys vlogen de vloeken na afloop van de door Roelof Luinge uitstekend geleide wedstrijd zonder kaarten door de lucht. ''Hoe hebben we dit in godsnaam nog kunnen weggeven?'' Inderdaad doodzonde, maar wel enigszins te verklaren.

Na de 1-0 door Thom Nouwens vanaf de strafschopstip in minuut zesenzestig verzuimde Alphense Boys, zoals vaker het geval is, gewoon door te voetballen. En als de ploeg zich met meer nadruk op verdedigen toelegd, blijkt dat de defensie niet altijd hecht is. Een misser achterin stelde Mike Verhoek in staat op doelman Tim van der Linden af te gaan en uit te halen. Via de handen van deze keeper was het de gelijkmaker. In de extra tijd kwamen de gastheren goed weg, ook toen de bal via een eigen speler in het doel verdween. Nu was Van der Linden wel attent.

Meer berichten