Logo alphensnieuwsblad.nl


Foto: PR ZPCH

Goud voor Vivienne bij NK synchroonzwemmen

Afgelopen zaterdag en zondag werden in Alkmaar de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen voor Senioren gezwommen. De Alphense Vivienne van Eenennaam werd met haar Hoofddorpse ploeg Nederlands Kampioen.

Zaterdag werd reeds de basis gelegd voor het kampioenschap. Met haar ploeg zwom de net zestienjarige Alphense een strakke Technische Uitvoering. Met anderhalve punt voorsprong op de ploegen van De Dolfijn uit Amsterdam en ACZ uit Capelle werd de zondag dan ook met enig vertrouwen tegemoet gezien.
Een overwinning bleek echter niet vanzelfsprekend. ACZ werd na het zwemmen van de Vrije Uitvoering uiteindelijk derde. De Dolfijn kwam nog sterk terug, maar kon niet beletten dat de ploeg van ZPCH met goud naar huis ging.


Vivienne kwam tevens uit bij de Duetten. Met haar Hoofddorpse duetpartner Rebecca Duyverman greep zij op zaterdag bij de Technische Uitvoering op drie duizendste net naast het podium. Ook op zondag was de concurrentie bij de Duetten Vrije Uitvoering groot en werd met een mooie vierde plaats afgesloten.

De Alphense synchroonzwemster - eigenlijk nog junior - zal zich na deze kampioenschappen concentreren op het NJK begin april in Zwolle, op het NK Vrije Combinatie in juni in Hoofddorp en op diverse buitenlandse wedstrijden.

2 reacties
Meer berichten
Shopbox