Theatrent, van Michel Wenzel (r) en zijn partner Marjon Vermeulen (m), heeft de verkiezing Onderneming van het Jaar gewonnen. Jan Zeeman (l) mocht de winnende naam voorlezen van de envelop.
Theatrent, van Michel Wenzel (r) en zijn partner Marjon Vermeulen (m), heeft de verkiezing Onderneming van het Jaar gewonnen. Jan Zeeman (l) mocht de winnende naam voorlezen van de envelop.

Thearent is Onderneming van het Jaar

Zevenhonderd genodigden en ondernemers kozen vorige week de Onderneming van het Jaar. Vijfenveertig bedrijven werden door de aanbevelingscommissie van de Vereniging Ondernemers Alphen (VOA) goed genoeg bevonden om wellicht een kans te maken op de titel Onderneming van het Jaar 2018.

Na verder nauwkeurig onderzoek bleven er daar tien van over en uiteindelijk kwam de jury met een top-drie. Kasteel Metaal, Tuijn Optiek & Juwelier en Thearent staken er op alle fronten bovenuit.
Kasteel Metaal, geleid door Roy Kasteel, John Kasteel en Kees Bogerd heeft naast de hoofdvestiging in Alphen een vestiging in Zoeterwoude-Rijndijk. Tuyn is een Alphens familiebedrijf met winkels in het Groene Hart. Thearent heeft het hoofdkantoor in Hazerswoude-Dorp en verzorgt de textiele aankleding van evenementen.


Trots

VOA-voorzitter Eric Carree blikte in zijn speech terug op 2017 en sprak met trots over ondernemend Alphen aan den Rijn. "Veel van de zaken die we samen bereiken waren niet mogelijk geweest zonder ondernemend Alphen. Ondernemers zijn fantastische ambassadeurs en durven hun kop regelmatig boven het maaiveld uit te steken," aldus Eric Carree.


Winnend bedrijf

In Theater Castellum in Alphen mochten de belangstellenden na een gevarieerd programma vorige week hun stem uitbrengen. De juryleden hadden dat al eerder gedaan. De mening van deze topondernemers telde voor tweederde deel mee. Toen Jan Zeeman de envelop opende, aan hem overhandigd door Kroes & Partners, riep hij de naam Thearent uit en de vreugde aan de kant van de aanwezige medewerkers was groot.
Voor de belangstellenden leek het echter een niet al te grote verrassing. Het voor velen onbekende bedrijf is immers wereldwijd een heel grote speler als het gaat om de textiele aankleding van evenementen.

Het bedrijf in Hazerswoude-Dorp wordt geleid door oprichter Michel Wenzel en zijn partner Marjon Vermeulen. Marjon, die de dagelijkse leiding heeft: "We hebben vestigingen in onder andere China, Boston en Las Vegas. We kunnen daardoor heel Amerika bedienen."
"Dichter bij huis waren we onder meer de versierder van Sensation White en andere grote evenementen. Plantarium behoort ook tot onze klantenkring. We verzorgen van klein tot heel groot en zo'n vierduizend evenementen per jaar.''


Betrokken personeel

Uiteraard kon lang niet al het personeel aanwezig zijn. Michel Wenzel: "Op dit moment zijn we namelijk betrokken bij shows in onder meer Amerika en Canada. We zijn heel verrast met deze onderscheiding, want slechts weinigen in de omgeving kennen ons bedrijf.''

Thearent heeft al jaren een eigen productielijn in theaterdoeken: Wentex. Michel Wenzel begon ooit met het wereldwijd verzorgen van lasershows, maar dat bleek vanwege de gigantisch hoge kosten niet lucratief.

Selfmade ondernemer

Het ondernemerschap van Jan Zeeman neemt een unieke plaats in bij de Alphense samenleving en ver daarbuiten. Hij is een veelzijdige, selfmade ondernemer van eigen bodem met bedrijven die ertoe doen. En altijd gericht op duurzame relaties met medewerkers, leveranciers, verhuurders en koning klant. Aan het eind van de avond krijg hij de VOA-oeuvreprijs uitgereikt door burgemeester Liesbeth Spies. "Als VOA en gemeente zijn we plaatsvervangend trots op het succes en op de manier waarop Jan Zeeman de samenleving daarin laat delen. Vandaar deze Oeuvreprijs, die uniek is in zijn soort en daarmee hem op het lijf geschreven is."

Meer berichten