Toneelspelers gezocht!

Al vele jaren maakt Productiehuis Alphen (PA) theatervoorstellingen over de oorlog, als onderdeel van Theater na de Dam. PA zoekt spelers om samen de nieuwe mei-voorstelling 'Zoals toen. En nu?' te maken.


In 2017 koos PA voor een nieuwe opzet: er was geen script. De acteurs zijn zelf aan de slag gegaan. Van het kiezen van een dilemma tot de uitwerking van hun personage. Dit resulteerde in de indringende voorstelling 'Toen die dag'. Het concept beviel goed. Aan de hand van hedendaagse vragen en dilemma's die de spelers zelf inbrengen, wordt het stuk opgebouwd. Auteur Kees Visschedijk helpt, net als vorig jaar, met het ontwikkelen van de uiteindelijke teksten.


Meedoen

Wil je meedoen? Mail vóór zondag 14 januari naar info@stichtingpa.nl waarin jij het dilemma, de herinnering en/of de gedachte beschrijft waarmee je aan de slag wil gaan. Op basis hiervan bekijkt PA of het dilemma en/of jij in het project past. Leeftijd: vanaf 16 jaar. Zit je in jouw eindexamenjaar? Dan kun je helaas niet meedoen. De voorstelling wordt een aantal keren rond 4 mei gespeeld in het Parktheater in Alphen a/d Rijn. Exacte data nog onbekend.


De eerste repetitie is op dinsdag 16 januari. De groep maakt vanaf dan met elkaar zijn eigen stuk. Dat wordt hard werken, want op 7 april is er een try-out voor de scouts die zich voorbereiden op de herdenking bij de Dam.

www.stichtingpa.nl

Meer berichten

Shopbox